LisanTom 27.01.2017 19:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2017 Witam. Mam do Was prośbę. Na wiosnę ruszam z budowa. Kosztorys juz klepnięty. Dostałem dzisiaj wycenę dachu. Robocizna + materiał. Co o niej sądzicie. Teren Wielkopolska okolice środy wielkopolskiej. Dach dwuspadowy przy czym dach nad garażem jest niżej usytuowany. Łącznie powierzchnia 220 m2. 3 okna połaciowe. Montaż więźby, Dach z deskowaniem , położenie dachówki ceramicznej , rynny oraz podbitka z boazerii ( krokwie widoczne). Generalnie dach na gotowo. Wycena: materiał: drewno plus gwoździe i cała reszta( laty, deskowanie boazeria ) 20000 zł netto, materiał :dachówka plus rynny 20000 zł netto, robocizna 25000 zł netto. Razem 65000 zł netto. Robocizna wiadomo może byc drożej może byc taniej ale materiał tyle aż kosztuje ??? Dachówka creaton titania angoba. Rynny stalowe. Z góry dziękuje za odpowiedz. Nie wiem czy mam szukać dalej?! Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Busters 27.01.2017 20:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2017 Daj dokladne zestawienie materialow, z tego co napisales to nic niewiadomo. Tak ogolnie to jak dla mnie sporo mnie trochej mniej kosztowal dach 320m2 (bez deskowania, rynny pcv) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
LisanTom 27.01.2017 21:11 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2017 Właśnie nie mam dokładnego zestawienia materiałów. Dachówka taka jak napisałem , rynna galeco , gwoździe. Projekt jest lisandra mała ze zmianami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
LisanTom 27.01.2017 21:12 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2017 Generalnie wycena na zasadzie " na gotowo" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
LisanTom 29.01.2017 16:20 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Stycznia 2017 Czy ktoś jeszcze mógłby rzucić fachowym okiem i dać jakaś opinie? Będę wdzięczny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
hajnel 29.01.2017 17:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Stycznia 2017 Płaciłem trochę mniej za trochę większy dach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krzysztofb51 30.01.2017 08:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2017 Ja mam rowniez dach 220m jezeli chodzi o material to tak: wiezba 7m3 impr po 750zl, deskowanie na dach 7m3 desek po 550zl, papa 25rolek po 7,5m2 kazda za 2500zl, gwozdzie wynisoly mnie moze z 200zl. Czyli mozna powiedziec ze material na dach kosztowal mnie kolo 14tys jezeli chodzi o konstrukcje i deskowanie z papowaniem.Widze ze twoja wycena jest dosyc spora jak dla mnie, ugadaj sie na robocizne a material zalatw sam i zobaczysz ile zaoszczedzisz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts