Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Rzut okiem na wycenę dwuspadowy

LisanTom

Recommended Posts

Witam. Mam do Was prośbę. Na wiosnę ruszam z budowa. Kosztorys juz klepnięty. Dostałem dzisiaj wycenę dachu. Robocizna + materiał. Co o niej sądzicie. Teren Wielkopolska okolice środy wielkopolskiej. Dach dwuspadowy przy czym dach nad garażem jest niżej usytuowany. Łącznie powierzchnia 220 m2. 3 okna połaciowe. Montaż więźby, Dach z deskowaniem , położenie dachówki ceramicznej , rynny oraz podbitka z boazerii ( krokwie widoczne). Generalnie dach na gotowo. Wycena: materiał: drewno plus gwoździe i cała reszta( laty, deskowanie boazeria ) 20000 zł netto, materiał :dachówka plus rynny 20000 zł netto, robocizna 25000 zł netto. Razem 65000 zł netto. Robocizna wiadomo może byc drożej może byc taniej ale materiał tyle aż kosztuje ??? Dachówka creaton titania angoba. Rynny stalowe. Z góry dziękuje za odpowiedz. Nie wiem czy mam szukać dalej?! Pozdrawiam

Ja mam rowniez dach 220m jezeli chodzi o material to tak: wiezba 7m3 impr po 750zl, deskowanie na dach 7m3 desek po 550zl, papa 25rolek po 7,5m2 kazda za 2500zl, gwozdzie wynisoly mnie moze z 200zl.

Czyli mozna powiedziec ze material na dach kosztowal mnie kolo 14tys jezeli chodzi o konstrukcje i deskowanie z papowaniem.

Widze ze twoja wycena jest dosyc spora jak dla mnie, ugadaj sie na robocizne a material zalatw sam i zobaczysz ile zaoszczedzisz