Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Ogniwo Eko Plus 16kW ustawienia sterownika eCoal v2.4

kyniu113

Recommended Posts

Witam.Od 4 miesięcy mieszkam w nowym domu. 120 metrów, parterowy. Ściany pustak ceramiczny 24cm + styropian 12cm.

Strop ocieplony 11cm styropianu.Dach deskowany + papa + blachodachówka.

W domu część ogrzewania to podłogówka a w sypialniach i garażu grzejniki.W łazience podłogówka + grzejnik drabinkowy.Zdjęcia planu domu i kotłowni załączam. Na wyjściu z pieca mam 2 mieszacze.Na podłogówkę i grzejniki.Bojler Galmet 100litrów. Pompy pokazane na zdjęciach.Jak na tę chwilę średnie spalanie przy tych temperaturach to około 3 worki 25kg Ekogroszku na 4 dni.Jak temperatura spadła do -25 to spalanie wiadomo skoczyło. Spieków dużych nie mam.Popiół raczej normalny.Co 2 dni pełny płaski popielnik wyciągam popiołu. Co 2 tygodnie czyszczę piec bo sadzy mam dużo jak na moje oko. Może to węgiel może złe ustawienia pieca? Od 2 tyg podłączyłem piec do Neta i mam prośbę do doświadczonych forumowiczów, aby zerknąć na moje ustawienia i coś podpowiedzieć. W tym roku mam zamiar palić w automacie. Jak ogarnę temat to w przyszłym roku przejdę na grupowe. Czekam na sugestie i co wieczór zaglądam na forum aby odpowiadać na wasze posty.

Link do sterownika pieca https://esterownik.pl/device/13606

nina ii.jpgSAM_5075.jpgSAM_5076.JPGSAM_5093.jpgSAM_5098.JPG