manfred1 28.01.2017 01:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2017 Zakupiłem nowe drzwi zewnętrzne do mieszkania w bloku. Niestety drzwi maja dwa otwory po wkrętach do drewna. Drzwi nazywają się kr center bastion A37. W jaki sposób można naprawić taką usterkę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mietek440 28.01.2017 17:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2017 Nowe drzwi z niepotrzebnym otworem ? zrób może fotki i wstaw tutaj . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
manfred1 28.01.2017 18:04 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2017 Dobra inaczej nie wiem z jakiego powodu i co i m do głowy strzeliło. A mówię o moim majstrze który wykonuje z ekipą remont wzięli i zamontowali starą tabliczkę z imieniem i nazwiskiem na nowych drzwiach. Tak mnie zagotowało że aż byłem siny. Ale że mimo tego ekipa jest solidna to nie chce im robić kłopotów. Dlatego chce te drzwi jakoś naprawić. Czyli mam dwa otworki po wkrętach i nie mam zielonego pojęcia jak podejść do tematu. Chyba że zamówię jaką tabliczkę coś w stylu " W tym domu jest fajny gospodarz" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mietek440 28.01.2017 18:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2017 Rozumiem że drzwi już zamontowane . Jeżeli tak ja im bym nie zapłacił i kazał spierd... Co do naprawy . Raczej nie będzie to niewidoczne . Po wkręceniu wkręta wokół otworu podejrzewam że powstało wybrzuszenie . Jeżeli tak sfazuj je delikatnie ręcznie wiertłem . Wypełnij szpachlą , Pamiętaj że drzwi pokryte są okleiną , więc nie możesz łaty przeszlifować . Nakładając szpachlę musisz to zrobić na gotowo . Jak zaschnie dobierasz zaprawkę . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Krzysiek88 28.01.2017 19:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2017 to ja już bym chyba wolał wstawić tam czystą tabliczkę, nie wiem czy jest w stanie ładnie to zrobić :/ mozna próbować tak jak mietek napisał, ale najpierw to bym zaprawki poszukał, bo jak nie znajdziesz odpowiedniej to po co szpachlować.Troche lipa, ze w NOWYCH drzwiach wkręcali taką tabliczkę, powinni się wstrzymać aż wrócisz i zapytać czy robić dziury czy nie.Najgorzej się "spouchwalić" z majstrami, bo teraz Ci głupio im zwrócić uwage. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
manfred1 28.01.2017 20:02 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2017 No nie moge sobie wyobrazić jak można w nowe drzwi taką starą tabliczkę wkrętami potraktować. Ale już trudno nic nie zrobię. Przynajmniej wiem że mi już ceny nie podniosą A te zaprawki bo drzwi w kolorze orzech gdzie szukać? Najgorsze że powstał wulkan i trzeba by to jakoś zeszlifować czy cuś. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mietek440 28.01.2017 20:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2017 (edytowane) Nie będzie żadnego wulkanu , zaszpachluj delikatnie szpachelką , Nałóż minimalną ilość szpachli aby tylko pokryć otwory , od razu zgarnij nadmiar na zero , wyczyść póki świeże zabrudzoną okleinę . Jeżeli po zaschnięciu gładkość powierzchni będzie różnić się od drzwi - zależy o szpachli wytnij taki 5 milimetrowy kawałek papieru ściernego powiedzmy gradacja 200 , naklej na koniec ołówka i delikatnie dotrzyj . Do zrobienia chociaż więcej zabawy niż roboty . Edytowane 28 Stycznia 2017 przez mietek440 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
manfred1 28.01.2017 20:41 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2017 Dobra szpachlę ogarniam ale czym to potem pokryć jak to okleina w kolorze orzech? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mietek440 28.01.2017 20:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2017 Podstawa zrób jak najmniejsze łatki - wielkości otworów . Co do koloru w ostateczności plakatówka - możesz wymieszać odcień + na wierzch jak wyschnie lakier bezbarwny aby się nie zmyła . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts