Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Naprawa drzwi wewnątrz klatkowych

manfred1

Recommended Posts

Dobra inaczej nie wiem z jakiego powodu i co i m do głowy strzeliło. A mówię o moim majstrze który wykonuje z ekipą remont wzięli i zamontowali starą tabliczkę z imieniem i nazwiskiem na nowych drzwiach. Tak mnie zagotowało że aż byłem siny. Ale że mimo tego ekipa jest solidna to nie chce im robić kłopotów. Dlatego chce te drzwi jakoś naprawić. Czyli mam dwa otworki po wkrętach i nie mam zielonego pojęcia jak podejść do tematu. Chyba że zamówię jaką tabliczkę coś w stylu " W tym domu jest fajny gospodarz" :-)

Rozumiem że drzwi już zamontowane . Jeżeli tak ja im bym nie zapłacił i kazał spierd... Co do naprawy . Raczej nie będzie to niewidoczne . Po wkręceniu wkręta wokół otworu podejrzewam że powstało wybrzuszenie . Jeżeli tak sfazuj je delikatnie ręcznie wiertłem . Wypełnij szpachlą , Pamiętaj że drzwi pokryte są okleiną , więc nie możesz łaty przeszlifować . Nakładając szpachlę musisz to zrobić na gotowo . Jak zaschnie dobierasz zaprawkę .

to ja już bym chyba wolał wstawić tam czystą tabliczkę, nie wiem czy jest w stanie ładnie to zrobić :/ mozna próbować tak jak mietek napisał, ale najpierw to bym zaprawki poszukał, bo jak nie znajdziesz odpowiedniej to po co szpachlować.

Troche lipa, ze w NOWYCH drzwiach wkręcali taką tabliczkę, powinni się wstrzymać aż wrócisz i zapytać czy robić dziury czy nie.

Najgorzej się "spouchwalić" z majstrami, bo teraz Ci głupio im zwrócić uwage.

No nie moge sobie wyobrazić jak można w nowe drzwi taką starą tabliczkę wkrętami potraktować. Ale już trudno nic nie zrobię. Przynajmniej wiem że mi już ceny nie podniosą :no: A te zaprawki bo drzwi w kolorze orzech gdzie szukać? Najgorsze że powstał wulkan i trzeba by to jakoś zeszlifować czy cuś.

Nie będzie żadnego wulkanu , zaszpachluj delikatnie szpachelką , Nałóż minimalną ilość szpachli aby tylko pokryć otwory , od razu zgarnij nadmiar na zero , wyczyść póki świeże zabrudzoną okleinę . Jeżeli po zaschnięciu gładkość powierzchni będzie różnić się od drzwi - zależy o szpachli wytnij taki 5 milimetrowy kawałek papieru ściernego powiedzmy gradacja 200 , naklej na koniec ołówka i delikatnie dotrzyj . Do zrobienia chociaż więcej zabawy niż roboty . Edytowane przez mietek440