Jan Kalita 28.01.2017 09:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2017 Witam,Mam taki zgryz i nie jestem pewny czy dobrze kombinuję. Nie mam zdjęć i nawet chyba nie mógłbym ich wrzucić bez zgody inwestora. Sytuacja wygląda następująco: Budynek mieszkalny jednorodzinny z gotowym stanem surowym, wszystkie otwory już gotowe do pomiaru wraz z wylanymi wieńcami. W projekcie przewidziano okna z roletami nadstawnymi. Problem: w budynku zaprojektowano w aneksie kuchennym zabudowę pod kątem 90st. Nie ma możliwości zamontowania tam rolet nadstawnych, gdyż będzie ich kolizja. Klient chce jak najmniejsze słupki, łączenia itp. Podniesienie okien w aneksie o te 20,5 cm i zamontowanie integro spowoduje załamanie linii elewacji (w kuchni od zewnątrz będzie widać, że te okna są wyższe). Propozycja rozwiązania: na okna postanowiliśmy nabić poszerzenia 2 x 100 mm wraz z wzmocnieniem stalowym i do tego zamontować roletę Integro, tak żeby zachować linię elewacji. Wciąż jednak to rozwiązanie budzi moje wątpliwości. Może ktoś coś lepszego wymyśli? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ag2a 28.01.2017 11:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2017 A takie coś ? http://muratordom.pl/eksperci/pytania/jakie-rolety-na-okno-narozne/24880/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jareko 28.01.2017 11:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2017 Nie wiem czego się obawiaszWielokrotnie jak montowałem okna z roletami gdzie pierwotnie były przewidziane rolety nadstawneSpokojnie poszerzenie ze wzmocnieniem bedzie OKPrzy bardzo szerokich oknach dodaj kątownik do stropu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts