portaga 28.01.2017 10:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2017 Witam. Mam w domu dwie garderoby obok siebie. W każdej jest okno dachowe z nawiewnikami. W jednej garderobie jest komin i kanał wentylacyjny.Wyczytałem, że aby wentylować obydwie garderoby, muszę połączyć je kratką wentylacyjną, ale nigdzie nie mogę znaleźć odpowiedzi, czy ta kratka ma być przy podłodze, czy przy suficie? No i jakiej wielkości najlepiej? Im większa, tym lepsza? A może zamontować ze dwie takie kratki? Jak sądzicie?pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
portaga 01.02.2017 18:13 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lutego 2017 Wątek zszedł na dół, więc ponawiam pytanie - jak połączyć dwa sąsiadujące pomieszczenia do jednego wyciągu - kratką montowaną przy podłodze, czy pod sufitem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adam_mk 01.02.2017 18:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lutego 2017 A wiesz jak działa wentylacja?Co ją napędza?Z pytania wnioskuję, że nie.Warto coś o tym poczytać. Zamontuj obie pod sufitem i NA TAKIEJ SAMEJ WYSOKOŚCI OD PODŁOGI.Wlot do komina liczony od kratki powinien mieć taką samą długość dla obu. Poczytasz to nie będziesz pytał - czemu?Nie poczytasz - zrób jak napisałem. Adam M. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts