Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Pomoc w aranżacji 3-pokojowego mieszkania

a.stepien

Recommended Posts

Bardzo liczę na pomoc z waszej strony przy aranżacji naszego mieszkania.

Mieszkanie nie jest duże - 55m2 - 3 pokoje - na razie dla 2 osób ale z myślą o dziecku.

Rzut z wymiarami przedstawia stan istniejący, drugi załącznik to nasza obecna koncepcja na przebudowę mieszkania :)

- Obecnie kuchnia oddzielona jest od pokoju dziennego. Chcemy wyburzyć ścianę oddzielającą te pomieszczenia - jak lepiej zaaranżować kuchnie, miejsce na stół dla 4-6 osób i narożnik (250x190)?

- Największy problem sprawia nam łazienka i wc - koniecznie chcemy połączyć te pomieszczenia, jednocześnie miska ustępowa musi pozostać w tym samym miejscu (ze względu na pion), w łazience chcemy również zmieścić pralkę o gł 45cm.

- Potrzebujemy również dużo miejsc do przechowywania.

Będę wdzięczna za Wasze sugestie i propozycje dotyczące mieszkania :)

1.JPG

2.JPG

Edytowane przez a.stepien

Dziękuję za tak szybką odpowiedź :)

Wiele pomysłów jest fantastycznych !

Na pewno skorzystamy z przesunięcia wnęki na lodówkę i piekarnik, tak aby możliwe było powiększenie wnęki w przedpokoju, taka drobna zmiana a ileż zalet :) Bardzo zależy nam na nieco osłoniętej kuchni dlatego chyba będziemy zmuszeni zostać przy obecnej wersji z małą wyspą.

Chciałam jeszcze dodać, że kupiliśmy niedawno narożnik o wymiarach 250x190 tak, jak pisałam, zapomniałam jednak dodać że jest on lewy (chodzi mi o ten w Pani 2 wersji)

W łazience przesunięcie geberitu na komin byłoby chyba możliwe - ważne aby znajdował się on maksymalnie blisko pionu, który jest na skraju komina.

Piszę o tym, ponieważ Pani wersja z sypialnią z garderobą bardzo nam się spodobała ale martwi nas bardzo wąski przedpokój i możliwe trudności z manewrowaniem większymi meblami.

Bardzo ucieszą nas jeszcze jakieś sugestie czy propozycję aranżacji :)