a.stepien 28.01.2017 13:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2017 (edytowane) Bardzo liczę na pomoc z waszej strony przy aranżacji naszego mieszkania. Mieszkanie nie jest duże - 55m2 - 3 pokoje - na razie dla 2 osób ale z myślą o dziecku. Rzut z wymiarami przedstawia stan istniejący, drugi załącznik to nasza obecna koncepcja na przebudowę mieszkania - Obecnie kuchnia oddzielona jest od pokoju dziennego. Chcemy wyburzyć ścianę oddzielającą te pomieszczenia - jak lepiej zaaranżować kuchnie, miejsce na stół dla 4-6 osób i narożnik (250x190)? - Największy problem sprawia nam łazienka i wc - koniecznie chcemy połączyć te pomieszczenia, jednocześnie miska ustępowa musi pozostać w tym samym miejscu (ze względu na pion), w łazience chcemy również zmieścić pralkę o gł 45cm. - Potrzebujemy również dużo miejsc do przechowywania. Będę wdzięczna za Wasze sugestie i propozycje dotyczące mieszkania Edytowane 28 Stycznia 2017 przez a.stepien Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kinka 28.01.2017 17:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2017 (edytowane) Edytowane 28 Stycznia 2017 przez kinka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
a.stepien 28.01.2017 19:20 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2017 Dziękuję za tak szybką odpowiedź Wiele pomysłów jest fantastycznych ! Na pewno skorzystamy z przesunięcia wnęki na lodówkę i piekarnik, tak aby możliwe było powiększenie wnęki w przedpokoju, taka drobna zmiana a ileż zalet Bardzo zależy nam na nieco osłoniętej kuchni dlatego chyba będziemy zmuszeni zostać przy obecnej wersji z małą wyspą. Chciałam jeszcze dodać, że kupiliśmy niedawno narożnik o wymiarach 250x190 tak, jak pisałam, zapomniałam jednak dodać że jest on lewy (chodzi mi o ten w Pani 2 wersji) W łazience przesunięcie geberitu na komin byłoby chyba możliwe - ważne aby znajdował się on maksymalnie blisko pionu, który jest na skraju komina. Piszę o tym, ponieważ Pani wersja z sypialnią z garderobą bardzo nam się spodobała ale martwi nas bardzo wąski przedpokój i możliwe trudności z manewrowaniem większymi meblami. Bardzo ucieszą nas jeszcze jakieś sugestie czy propozycję aranżacji Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
a.stepien 28.01.2017 19:30 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2017 Zamieszczam jeszcze wizualizację pokoju dziennego z aneksem w wersji nieuwzględniającej jeszcze propozycji Kinki Denerwuje mnie ten stół na środku ale chyba nie da się go dać inaczej, chcąc mieć oddzielenie od kuchni Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts