BubkiDwa 28.01.2017 21:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2017 (edytowane) W projekcie mam plyte fundamentowa, ale nie ma tam napisanego jaki powinien byc styropian na boki i pod spodem. W sensie jakies wspolczynniki itp.. Jest tylko, ze 25cm pod plyta i nic wiecej. Czy projekt to musi zawierac? Wogole jakas dziwna ta plyta dla mnie i nie wiem co z tym poczac Rzucicie okiem? tu np. widac, ze styro plyty po bokach to 22 cm? Czy sie nie znam? Edytowane 28 Stycznia 2017 przez BubkiDwa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
מרכבה 28.01.2017 21:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2017 Słabo widać .. ale jest styrodur 3035 CS .. 25cm.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BubkiDwa 29.01.2017 10:14 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Stycznia 2017 Ale to jest styro pod plyte, a co ze styro na boki? Na pierwszym zdjeciu jest cos 16cm i 9 cm, a na drugim przekroju widac 22 cm...Czy nie powinno byc w pojekcie konkretnie napisane? Poza tym jaki to ma byc styro? Czy wspolczynniki nie sa wazne? Tego tez nie powinno byc w projekcie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
מרכבה 30.01.2017 07:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2017 No cóż.. kolejna cegiełka Twojego świadectwa, aby nie powtarzać wymiarów.. screen'y są dość mało czytelne jeśli chodzi o literki.. z tym 3035CS się domyśliłem .. bo środka nie było widać Czy wspolczynniki nie sa wazne? sam z siebie model.. XPS"a poddany ma odpowidni wspołczynnik przenikania ciepła.. projektant uznał to za tak oczywiste, że aż nie warte wspomnienia.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BubkiDwa 30.01.2017 20:59 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2017 No dla mnie nie oczywiste a chcialabym wiedziec, Wogole nic nie rozumiem z tego projektu. Co ze styro po bokach? Nie wiem jakiej grubosci ma byc te styro, nie wiem czy ma byc na ziemi czy troche w ziemi itp. Chyba musze skontaktowac sie z projektantem. Moze sie cos wiecej dowiem :/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
מרכבה 30.01.2017 22:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2017 Nie widzę dobrze co jest napisane na obrazkach, to Ci wiele nie powiem .. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BubkiDwa 31.01.2017 16:02 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2017 Odpowiedz od projektanta: "grubości warstw ścian są oznaczone na rzutach i przekrojach na ciągach wymiarowych, ściany zewnętrzne:- dom styropian EPS 70-040 FASADA gr.25cm powyżej cokołu do dachu- dom styropian XPS gr.22cm cokół i ściany fundamentowe oraz płyta fundamentowa po bokach (łączna wysokość ocieplenia 60cm)- garaż styropian EPS 70-040 FASADA gr.4cm powyżej cokołu do dachu- garaż styropian XPS gr.4cm cokół i ściany fundamentowe oraz płyta fundamentowa po bokach (łączna wysokość ocieplenia 45cm)podłoga:- dom styrodur 3035CS gr.25cm pod płytą fundamentową- garaż styrodur 3035CS gr.10cm pod płytą fundamentowąściany wewnętrzne:- między garażem a domem - styropian EPS 70-040 FASADA gr.15cm- między antresolą a poddaszem nieużytkowym - styropian EPS 70-040 FASADA gr.15cm (jeśli będziecie tę ścianę ocieplać) na rzucie płyty fundamentowej jest sama płyta bez ocieplenia, 9cm to wymiar od krawędzi płyty do osi ściany konstrukcyjnej a 16cm od wewnętrznej krawędzi ściany fundamentowej do ww osi, którą wyznacza geodeta. Grubość izolacji po bokach płyty fundamentowej to 22cm styropian XPS. Najlepiej kiedy jest w jednym kawałku o wysokości jak opisałem wyżej i wraz z izolacją pod płytą stanowi wówczas szalunek dla płyty fundamentowej - takie pudełko ze styropianu, w którym układa się zbrojenie i zalewa betonem płytę." Tylko nie moge znalesc XPS o grubosci 22cm :/ WTF Ps. Dziekuje za chec pomocy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
מרכבה 31.01.2017 16:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2017 Tylko nie moge znalesc XPS o grubosci 22cm :/ chyba takiego niet.. czasem trzeba dobrać grubość.. bo jak 2cm +10cm+10cm ma to sens ? lub skłądać i ciąć płyty na odpowiednie pasy.. dom styropian EPS 70-040 FASADA gr.25cm powyżej cokołu do dachu EPS- 0,031 bym dał ale to Twój wybór:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BubkiDwa 31.01.2017 16:19 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2017 No wlasnie nie ma sensu takie skladanie, a takiej grubosci nie ma. Nie wiem skad taka grubosc. Co nie sprawdzil projektant, ze nie ma? I pisze, zeby najlepiej w jednym kawalku :/ ehh. Czy moge zmienic sama z kierownikiem? Czy to musi isc przez projektanta? Tak, napewno zmienie ten EPS. czekam na wyliczenia OZC. Sama zakladalam 0.031. Dziekuje za czujnosc!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts