kksia 01.09.2004 13:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Września 2004 Mam łazienki wyłożone kafelkami z lat (chyba) 60-tych. Na razie nie stać mnie na remont. Kafle nie są popękane, tylko juz nie najładniejsze.Myśle o ich pomalowaniu. Czy ktoś ma w tym względzie doświadczenie?Jak to wygląda po np. roku? Czy farba nie odpada?Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
preev 01.09.2004 16:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Września 2004 można by wyskrobać stare fugi i położyć nowe, a kafelki przepolerować Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kksia 01.09.2004 19:37 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Września 2004 Co to znaczy przepolerować?Bo jak tylko wyczyścić, to nie za bardzo o to mi chodzi. Chciałabym inny kolor.Fugi wymienię, ale chciałabym juz po tym malowaniu, pod nowy kolor.Oczywiście stare wydłubię przed malowaniem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
czmirek 01.09.2004 20:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Września 2004 Mam łazienki wyłożone kafelkami z lat (chyba) 60-tych. Na razie nie stać mnie na remont. Kafle nie są popękane, tylko juz nie najładniejsze. Myśle o ich pomalowaniu. Czy ktoś ma w tym względzie doświadczenie? Jak to wygląda po np. roku? Czy farba nie odpada? Pozdrawiam pomysl jak pomysl, ale dla mnie osobiscie beznadziejny przepraszam takie jest moje zdanie , o to sie chyba pytasz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
preev 02.09.2004 04:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Września 2004 Co to znaczy przepolerować? Bo jak tylko wyczyścić, to nie za bardzo o to mi chodzi. Chciałabym inny kolor. Fugi wymienię, ale chciałabym juz po tym malowaniu, pod nowy kolor. Oczywiście stare wydłubię przed malowaniem. tzn. elektryczną polerką można wyczyścić (możliwe, że nawet odzyskają połysk ) a co do malowania to odpada (zmiana koloru niestety oznacza wymianę kafelek) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mario B 02.09.2004 04:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Września 2004 Jak znam życie to takie stare płytki na pewno mają szkliwo popękane i polerka nic nie da.A malowanie no cóż efekttownie to nie wygląda po prostu ściana w kwadraciki i pomalowana.Na pewnonie uzyskasz takiego efektu o jakim myślisz,przykro mi ale nie bedzie to wyglądało jak nowe płytki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jaśka 02.09.2004 07:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Września 2004 Jak nowe to na pewno nie, ale w sumie czemu nie pomalowac? Przynajmniej nie beda straszyc okropnym kolorem - niech zgadne, lata 60-te, to pewnie cos w brazy lub zielenie Ale musialabys wtedy pojechac po fugach,( moga byc te stare) chyba, ze kazdy kwadracik z osobna chcesz malowac. Pod wlasciwa farbe trzeba by dac biala podkladowke. A propos, jak juz zmieniasz fugi, to dlaczego nie przykleisz nowych plytek? Starych nie trzeba kuc, mozna nowe polozyc na stare, trzeba tylko potraktowac klejem obie powierzchnie: stara plytke i nowa. Bo jak teraz pomalujesz, to pewnie pozniej trzeba bedzie kuc pod nowe plytki Pozdrawiam, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kasiorek 05.09.2004 15:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Września 2004 Maluj , maluj .Przy dzisiejszej kolorystyce farb możesz mieć łazienkę taką jak nikt.I fugami się nie martw,przemaluj wszystko razem.Ja w ten sposób odnawiałam kuchnię i wyszło rewelacyjnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kksia 07.09.2004 12:44 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Września 2004 Jak nowe to na pewno nie, ale w sumie czemu nie pomalowac? Przynajmniej nie beda straszyc okropnym kolorem - niech zgadne, lata 60-te, to pewnie cos w brazy lub zielenie Zgadłaś - jasny brąz + zielony wzorek na kilku kafelkach. Ale musialabys wtedy pojechac po fugach,( moga byc te stare) chyba, ze kazdy kwadracik z osobna chcesz malowac. Tak zrobię.Pod wlasciwa farbe trzeba by dac biala podkladowke. A propos, jak juz zmieniasz fugi, to dlaczego nie przykleisz nowych plytek? Starych nie trzeba kuc, mozna nowe polozyc na stare, trzeba tylko potraktowac klejem obie powierzchnie: stara plytke i nowa. Nie chcę kłaśc nowych płytek bo ta łazienka na 1,20 szerokości i kazdy centymetr się liczy. Położenie nowych kafelek nie było by możliwe bez demontażu np. umywalki, a tego nie chcę. Bo jak teraz pomalujesz, to pewnie pozniej trzeba bedzie kuc pod nowe plytki Mam nadzieję, że kiedyś zrobimy porządny remont, ze zmianą układu funkcjonalnego. Wtedy i tak będzie trzeba kuć. Dzięki!Pozdrawiam, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts