Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

Powietrze - Powietrze jakoś do mnie nie przemawia - rodzice mają w sklepie i musieli piecyk dokupić bo po prostu chłodem wiało przy -2.

Ile bym musiał dołożyć izolacji przy P-P?

Kable i grzejniki? Wydawało mi się ,że P-P działają jak klimatyzator czyli nawiew?

Jak przy takiej pompie nagrzać wodę?

Dziwne, bo u mnie przy -23'C ciepłym wiało :) To chyba jeszcze jakiś relikt sprzed lat...

Z resztą można tutaj poczytać więcej http://forum.muratordom.pl/showthread.php?245730-Tanie-ogrzewanie-domu-klimatyzatorem-od-splita-po-kana%C5%82%C3%B3wk%C4%99&p=7402920#post7402920

• 3 weeks później...
WItam

Buduję domek z projektu z7 35. Okna 3 szybowe, 20cm styropian na elewację. Poddasze ocieplone pianką PUR 22cm.

Mam Pytanie. Jaką powietrzną pompę polecicie?

Jedni instalatorzy polecają by dobrać pompę pod zapotrzebowanie energetyczne domu ( 5kw, ale ja daję grubszy styropian i lepiej dach ocieplam no i 3 szyby).

Druga szkoła poleca by wybrać mocniejszą która wg. ich będzie działać krócej.

Proszę o opinię tych, którzy już używają pomp na podobnej powierzchni domów.

Pozdrawiam

Ziolek1986,

Dla Pańskiego budynku prawdopodobnie wystarczająca będzie powietrzna pompa ciepła Supraeco A SAO-2 o mocy 6kW., jednak w sprawie szczegółowego doboru warto wykonać obliczenia strat ciepła i na tej podstawie wybrać urządzenia u autoryzowanego instalatora marki Junkers.

Nasi specjaliści doradzą w doborze oraz wykonają instalację. Na stronie internetowej http://dealersearch.junkers.pl/pl/installer znajduje się wyszukiwarka instalatorów, w której wystarczy wpisać miejsce zamieszkania. Można również skorzystać z całodobowej infolinii pod numerem telefonu: 801 600 801.

Zachęcam również do odwiedzenia strony internetowej, na której znajdują się wszystkie informacje odnośnie pomp ciepła z rodziny Supraeco:

Pozdrawiam,

Konsultant marki Junkers

Edytowane przez Tomaszs131
Link reklamowy