oszczednyGrześ 31.01.2017 19:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2017 Powietrze - Powietrze jakoś do mnie nie przemawia - rodzice mają w sklepie i musieli piecyk dokupić bo po prostu chłodem wiało przy -2. Ile bym musiał dołożyć izolacji przy P-P? Kable i grzejniki? Wydawało mi się ,że P-P działają jak klimatyzator czyli nawiew? Jak przy takiej pompie nagrzać wodę? Dziwne, bo u mnie przy -23'C ciepłym wiało To chyba jeszcze jakiś relikt sprzed lat... Z resztą można tutaj poczytać więcej http://forum.muratordom.pl/showthread.php?245730-Tanie-ogrzewanie-domu-klimatyzatorem-od-splita-po-kana%C5%82%C3%B3wk%C4%99&p=7402920#post7402920 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Konsultant marki Junkers 17.02.2017 09:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lutego 2017 (edytowane) WItam Buduję domek z projektu z7 35. Okna 3 szybowe, 20cm styropian na elewację. Poddasze ocieplone pianką PUR 22cm. Mam Pytanie. Jaką powietrzną pompę polecicie? Jedni instalatorzy polecają by dobrać pompę pod zapotrzebowanie energetyczne domu ( 5kw, ale ja daję grubszy styropian i lepiej dach ocieplam no i 3 szyby). Druga szkoła poleca by wybrać mocniejszą która wg. ich będzie działać krócej. Proszę o opinię tych, którzy już używają pomp na podobnej powierzchni domów. Pozdrawiam Ziolek1986, Dla Pańskiego budynku prawdopodobnie wystarczająca będzie powietrzna pompa ciepła Supraeco A SAO-2 o mocy 6kW., jednak w sprawie szczegółowego doboru warto wykonać obliczenia strat ciepła i na tej podstawie wybrać urządzenia u autoryzowanego instalatora marki Junkers. Nasi specjaliści doradzą w doborze oraz wykonają instalację. Na stronie internetowej http://dealersearch.junkers.pl/pl/installer znajduje się wyszukiwarka instalatorów, w której wystarczy wpisać miejsce zamieszkania. Można również skorzystać z całodobowej infolinii pod numerem telefonu: 801 600 801. Zachęcam również do odwiedzenia strony internetowej, na której znajdują się wszystkie informacje odnośnie pomp ciepła z rodziny Supraeco: Pozdrawiam, ________________________________ Konsultant marki Junkers Edytowane 17 Lutego 2017 przez Tomaszs131 Link reklamowy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts