bt9 30.01.2017 08:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2017 (edytowane) Witajcie. Zaraz po zimie chcę ocieplić dach w domu kostce z lat 70. Dach posiada spadki na 4 strony i jest bez attyk. Ja chciałbym to zmienić i zrobić spadek w jedną stronę dobudowując attyki z trzech. Nie chciałbym zrywać wszystkich warstw łącznie z papą, wylewką i żużlem. Wolałbym jakoś pomierzyć te spadki i zamówić plyty spadkowe które ułożyłbym na tym pokryciu i powstałby spadek. Pytanie moje to jak pomierzyć te spadki kiedy to stary dach i spadki są różne i nierówne? Myślałem o zastosowaniu poziomicy laserowej lub sznurka przyczepionego w najwyższym miejscu i mierzenie każdego boku dachu ale jakoś mi ise to nie widzi. Ze wstępnych pomiarów od środka dachu do jego krańca na długości 4m jest spadek 15cm. Z drugiej strony jest już inaczej. Chciałbym zrobić bardzo dokładny rysunek aby wysłać do firmy produkującej spadki. Macie jakiś pomysł na to? Pozdrawiam. Edytowane 30 Stycznia 2017 przez bt9 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts