GabaGaba 30.01.2017 10:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2017 Witam. Mam do zagospodarowania dwa pokoje - jeden jako sypialnia, drugi dziecięcy. Proszę pomóżcie w zaplanowaniu, jak będzie lepiej je podzielić. Proszę o rady zwłaszcza rodziców z większym stażem, czy warto przeznaczać b. "ustawny"/ pojemny pokój małym dzieciom. Oto plan. Dodam, że pokój węższy jest bardziej słoneczny, jeśli to ma jakieś znaczenie. Dylemat muszę szybko rozwiązać, bo w środę planowany zakup mebli. Dzięki! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
joliska 30.01.2017 10:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2017 Oczywiście, że większy pokój dla dzieci - one tam spędziają więcej czasu niż rodzice w sypialni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
GabaGaba 30.01.2017 20:27 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2017 Dzięki joliska za szybką odpowiedź! Chyba masz rację. Z drugiej strony pokój węższy/mniej ustawny (10m2) jest dużo bardziej słoneczny - co jest plusem w przypadku pokoju dziecka, minusem w przypadku sypialni. Zrobiłam bardzo amatorskie przykłady dwóch układów pokojów - chętnie przyjmę uwagi i porady. (w pokoju dziecięcym na razie musi zostać nieustawna rozkładana kanapa ). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
karol888 31.01.2017 09:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2017 Jeżeli chodzi o ten większy pokój to wydaje mi się, że fajniejsze ustawienie jest na tym projekcie po prawej stronie. Będzie więcej miejsca na zabawę dzieci (jeżeli zdecydujesz się zrobić tam pokój dziecięcy). W tym pierwszym projekcie łóżko na środku chyba trochę niefunkcjonalnie ustawiony jeżeli chodzi o przemieszczanie się dzieci po pokoju. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kinka 31.01.2017 15:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2017 W jakim wieku,płci te dzieci..........? Może łóżko piętrowe....? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
GabaGaba 31.01.2017 20:38 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2017 Dziękuję Wam za odpowiedzi. karol888 dokładnie, właśnie brakuje mi miejsca na zabawę w tym węższym pokoju. kinka, niemowlak i drugi w planach, więc maluszki ale jeśli zrobimy dużą szafę do naszej sypialni to ciężko będzie potem zmienić pokoje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
GabaGaba 01.02.2017 14:14 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lutego 2017 Dzięki Wam za porady. Zakup mebli przełożony na piątek, ale mnie w trakcie poszukiwań zaintrygował osobny problem - gdzie najlepiej umiejscowić pokój dzieci na planie mieszkanie? Jako mama z niewielkim stażem i dzieckiem, które dopiero zaczęło być mobilne, myślałam, że - lepiej bliżej salonu (dziecko pod okiem - a tu czytam kilka postów wyżej, ze lepiej z dala od pokoju dziennego - że pokoik dla maluszka/ów nie musi być duży - dowiaduję się, że zdecydowanie ma być większy od sypialni rodziców! - że musi być słoneczny - okazuje się, że niekoniecznie. Co Wy na to? Czy jest jeszcze coś, czym powinnam się kierować wybierając pokój dla dziecka, a o czym jeszcze nie mam zielonego pojęcia? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
portaga 01.02.2017 18:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lutego 2017 Projektuj tak, jak by te dzieci miały już 15 lat. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
GabaGaba 01.02.2017 20:37 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lutego 2017 portaga - to jest bardzo cenna uwaga Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kinka 02.02.2017 16:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lutego 2017 (edytowane) Trochę z doświadczenia napiszę.Dzieci o różnicy wielu powyżej 5 lat nie chcą być razem w pokoju,jedno się jeszcze uczy a drugie przyprowadza dziewczynę lub jedno odrabia lekcje a małe płacze.Dzieci o różnej płci...............chyba nie ma co pisać,każdy wie.Tak czy siak w przyszłości i tak oddacie sypialnię temu młodszemu,chyba że zmienicie mieszkanie na większe.Pokoje tak naprawdę różnią się centymetrami,wybierzcie ten,gdzie na chwilę obecną macie miejsce na duże łóżko,szafę i łóżeczko.Z czasem i tak się robi remont czy przemeblowanie nie ma co planować tak do przodu. Jeśli chodzi o wcześniejsze wypowiedzi to jak najbardziej pokoje dzieci powinny być największe a sypialnia wystarczająca bo tam tylko śpimy a dzieci potrzebują miejsca na zabawę,naukę czy znajomych. Edytowane 2 Lutego 2017 przez kinka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
portaga 03.02.2017 18:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2017 Ja też z doświadczenia napiszę, że robienie różowych pokoi dla dziewczynek, czy też innych dla chłopaczków, to jest marnotrawienie pieniędzy! Nie ma takiego czegoś jak łóżeczko - jest łóżko.Za parę lat będziecie musieli to wszystko "przemeblowywać i przemalowywać", bo "dziewczynka" w wieku 10-11 lat staje się Panną i zaczyna zapraszać koleżanki do domu. I tutaj wystrój, jak dla 7-letniej dziewczynki, to już wstyd!Z chłopakami to samo - żadne tam meble i kolory dziecinne! Robimy tak, jakby te dzieci były już dorosłe i unikniemy dodatkowych kosztów, a przede wszystkim wstydu naszych latorośli, których charakter zmienia się z roku na rok. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts