Anatabka 30.01.2017 12:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2017 Witam!Mam pytanie czy ktoś z Państwa ma drewniane podłogi i ogrzewanie podłogowe. Planuje zainstalować pompę ciepła która jest najbardziej wydajna przy ogrzewaniu podłogowym. Trochę czytałam na ten temat i obawiam się wydajności i ewentualnych uszkodzeń podłogi. Nie podobają mi się inne podłogi niż drewniane. Z góry dziękuję za odpowiedzi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pod 30.01.2017 12:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2017 Tam mamy. Mamy tez dziesiątki identycznych wątków w których znajdziesz setki odpowiedzi na zadane przez ciebie pytania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AnnaO87 02.02.2017 12:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lutego 2017 Przy drewnianej podłodze najbezpieczniej jest zrobić ogrzewanie podłogowe jako dodatkowe, nie samodzielne źródło ciepła. Są ograniczenia temperaturowe co do konkretnego gatunku drewna, ale generalnie temperatura pod podłogą drewnianą nie powinna przekraczać 27 stopni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
annette78 08.06.2017 11:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Czerwca 2017 Witam, wątków w tym temacie kilkanaście, ale nic nie mogę znaleźc konkretnego. Moje pytanie brzmi: czy jesli mam ogrzewanie elektryczne kablami akumulacyjne to czy mogą być zastosowane panele, ktore są polecane do wodnej podłogowki? Ja rozumiem, ze do elektrycznej sa specjalne ponoć panele, ale to chyba do takiej, gdzie maty grzejne bezposrednio pod panelami, a nie zalane betonem? I czy ktos zna jakas firmę, ktora ma panele na elektryczna podłogowke?Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fotohobby 08.06.2017 13:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Czerwca 2017 Mogą być takie, jak na wodną Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
annette78 08.06.2017 13:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Czerwca 2017 Dziekuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Parkiet 08.06.2017 14:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Czerwca 2017 Witam, wątków w tym temacie kilkanaście, ale nic nie mogę znaleźc konkretnego. Moje pytanie brzmi: czy jesli mam ogrzewanie elektryczne kablami akumulacyjne to czy mogą być zastosowane panele, ktore są polecane do wodnej podłogowki? Ja rozumiem, ze do elektrycznej sa specjalne ponoć panele, ale to chyba do takiej, gdzie maty grzejne bezposrednio pod panelami, a nie zalane betonem? I czy ktos zna jakas firmę, ktora ma panele na elektryczna podłogowke? Pozdrawiam Problem nie tkwi w rodzaju paneli ale w uwzględnieniu zagospodarowania pomieszczeń. Podłogówka wodna ma duże możliwości samoregulacji w przekazywaniu ciepła czego nie można powiedzieć o klasycznych foliach, matach lub kablach grzewczych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts