Pezet85 31.01.2017 07:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2017 Witam,Podłączyłem wentylator do światła sifitowego pod włącznik oświetleniowy jednobiegunowy. Na tą chwilę wentylator włącza się razem ze światłem co jest na dłuższą metę drażniące. Jako że nie przemyślałem dobrze tematu i jest już po remoncie łazienki czy jest opcja żeby zrobić włącznik dwubiegunowy i osobno włączać wentylator?W puszcze pod włącznikiem mam złączki 3kabli wszystkie 3 zylowe (jeden ze stałym napięciem), myslalem żeby wypiąć przewód PE z oświetlenia i podać nim napięcie na wentylator z 2 bieguna a uziemienie lampy wpiać w przewod N.Dodam że jest to nowe budownictwo i są zamontowane wyłączniki roznicopradowe i nadpradowe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
elpapiotr 31.01.2017 07:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2017 http://forum.muratordom.pl/showthread.php?334800-Wentylator-łazienkowy-ze-światłem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts