Marcjusz 31.01.2017 09:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2017 Dzień dobry. Tauron chce postawić słup na mojej działce. W umiowie przyłącza mam: słup ze skrzynką...ale nie sądziłem że ten slup chcą postawić na moim terenie. Wszyscy sąsiedzi mają słupy w chodniku+ przyłącze powietrzne, a mi chcą złamać linię i nagle słup dac u mnie. Mamy warunki przyłącza i wykonawca z Tauron już dzwoni gdzie dać słup. Ja chce aby dali słup jak u innych poza moją działką..a do tego przekopem skrzynka w granicy ( długość przekopu to 2m). Jak mogę zmienić ich zamiary ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bladyy78 31.01.2017 09:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2017 To ty potrzebujesz prądu a nie chodnik dlaczego twoje przyłącze ma przebiegać przez teren gminy. Możesz wystąpić do Tourana o przyłącze ziemne jak ci słup przeszkadza,a ale wątpię czy wyraża na to zgodę bo koszty są wyższe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wykrot 31.01.2017 10:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2017 Wszyscy sąsiedzi mają słupy w chodniku+ przyłącze powietrzne, a mi chcą złamać linię i nagle słup dac u mnie. Bo przepisy się zmieniły i za korzystanie z pasa drogowego trzeba teraz płacić. Przez cały czas, czyli co miesiąc ktoś musialby płacić Rejonowi Dróg za taki słup. Będziesz płacił? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mother_nature 31.01.2017 11:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2017 Słup to własność Tauronu, który pobiera opłaty za przesył. Dlaczego Marcjusz ma za darmochę dać kawałek swojej działki, która straci przez to na wartości a opłaty za przesył też będą Mu naliczane? Od tego jest pas drogowy, żeby umieszczać w nim tego typu instalacje. Marcjusz, podpisałeś już umowę o przyłączenie? Niby przysłana umowa to PROPOZYCJA, w praktyce oznacza tyle, że nie masz wpływu na jej treść. Jak poprosisz o następną, to dostaniesz kopiuj-wklej poprzedniej z nową datą ważności. Zadzwoń do osoby, która została Ci przydzielona do kontaktu po stronie Taurona i zapytaj, kiedy zostaną z Tobą ustalone szczegóły projektu. Bo między podpisaniem umowy a wbiciem słupa powinny odbyć się jeszcze ustalenia z Tobą. Z firmą powinieneś też mieć uregulowane kwestie służebności, a to robi się notarialnie. Podpisywałeś coś? Jak napotkasz na mur, to proponuję szukać po znajomych, kto by mógł pomóc, a jak nie znajdziesz, to radca prawny od prawa energetycznego (szukaj w necie kancelarii specjalizującej się w odszkodowaniach za słupy i sieci przesyłowe).Do mnie na małą działkę przed dom T. chciał wepchać transformator, jeszcze jednej dziewczynie z tego forum tak samo, pisma od radcy cudownie odmieniły rzeczywistość. Powodzenia! W razie czego pisz do mnie na PW. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts