MMark. 01.02.2017 14:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lutego 2017 (edytowane) Witam.Czy ktoś miał do czynienia z napędami Wiśniowskiego intro 1000. Taki został mi zaproponowany do bramy segmentowej 5000x2000. Niestety opinii nie ma praktycznie żadnych po za tym że ma super wygląd. Ogólnie byłem nastawiony na napęd BFT Botticelli 800 ale wiśniowski z nimi nie współpracuje i nie wiem potem jak by było w razie gwarancji....Poradźcie coś??? Edytowane 1 Lutego 2017 przez MMark. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
CityMatic 01.02.2017 16:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lutego 2017 Witam. Czy ktoś miał do czynienia z napędami Wiśniowskiego intro 1000. Taki został mi zaproponowany do bramy segmentowej 5000x2000. Niestety opinii nie ma praktycznie żadnych po za tym że ma super wygląd. Ogólnie byłem nastawiony na napęd BFT Botticelli 800 ale wiśniowski z nimi nie współpracuje i nie wiem potem jak by było w razie gwarancji.... Poradźcie coś??? Ja mam identyczną bramę i zamontowałem Facc D1000 , może dlatego, że miesiąc wcześniej niż jego kupiłem do bramy przesuwnej Facc 740 też tej firmy. Sprawuje się świetnie, jest cichy, może niezbyt szybki, ale przy tej wadze bramy i tak działa dobrze - jestem zadowolony. Montowałem go sam, i nie uważam, aby było to coś bardzo skomplikowanego. Mój wybór padł na taki bo jest wskazany do tej wielkości i najsilniejszy z napędów nieprofesjonalnych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MMark. 02.02.2017 14:29 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lutego 2017 Dzięki za info. Zbieram jeszcze oferty ale pewnie skończy się na tym ze wezmę samą bramę a napęd we własnym zakresie kupie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jan Kalita 02.02.2017 14:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lutego 2017 Ja mam identyczną bramę i zamontowałem Facc D1000 , może dlatego, że miesiąc wcześniej niż jego kupiłem do bramy przesuwnej Facc 740 też tej firmy. Sprawuje się świetnie, jest cichy, może niezbyt szybki, ale przy tej wadze bramy i tak działa dobrze - jestem zadowolony. Montowałem go sam, i nie uważam, aby było to coś bardzo skomplikowanego. Mój wybór padł na taki bo jest wskazany do tej wielkości i najsilniejszy z napędów nieprofesjonalnych. Prędkość podnoszenia do pewnego momentu również można regulować. Inna sprawa, że przy szybszym podnoszeniu i opuszczaniu napęd szybciej się "zużywa". Oczywiście nie wszystkie modele to udostępniają, radziłbym sięgnąć do instrukcji napędu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sokratis 16.02.2017 21:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lutego 2017 Ja bym na Twoim miejscu pozostał przy pierwszym wybranym napędzie. Mam od tej firmy swój przesuwny i jest super. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
greghus 20.02.2017 09:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lutego 2017 U siebie w firmie mamy boticelli 800 już jakoś nawet długo i ani razu nie wzywaliśmy do niego serwisanta. Grunt, aby nie kupować jakiegoś taniego, amatorskiego siłownika. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
CityMatic 20.02.2017 18:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lutego 2017 Cokolwiek nie wybierzesz warto jest podjąć decyzję sugerując się - dostępem do części , łatwością obsługi i regulacji, możliwością naprawy.W decyzji ważne jest również serwis - ale niekoniecznie i popularności oraz opinii innych użytkowników.Dlaczego myślę tak, a nie inaczej- bo zapewne napęd będzie sprawny przez okres gwarancji w 100% - montażysta jeśli będzie polecony przez punkt sprzedaży - zapewne dokona również regulacji. Jednak jeśli napęd będzie zbyt "egzotyczny" pierwsza awaria po okresie gwarancji skończy się wymianą napędu na nowy lub jego naprawa będzie zbliżona do zakupu nowego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sokratis 20.02.2017 22:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lutego 2017 To prawda, że serwis też powinien być kryterium wyboru. Także dostępność dodatkowych pilotów, części, to ile osób zna dany siłownik i jest go zdolnych naprawić. Mądra uwaga. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
greghus 26.02.2017 12:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2017 To prawda, że serwis też powinien być kryterium wyboru. Także dostępność dodatkowych pilotów, części, to ile osób zna dany siłownik i jest go zdolnych naprawić. Mądra uwaga. Dokłądnie. Często się spotykam z sytuacją, że ludzie kupują jakiś siłownik mało znanej marki (nie twierdzą, że bardziewny), ale w razie awarii jest problem nie tylko z częściami/serwisem, ale również serwisantem. To minus, który trzeba brać pod uwagę. Do siłownika bft o którym mowa wyżej nie ma problemów żadnych, a pewnie jakby były to nie było by problemu z ich rozwiązaniem. Oczywiście mam nadzieję się nie przekonywać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sokratis 27.02.2017 22:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lutego 2017 38 msc gwarancji to jednak dobra rzecz ze strony właśnie BFT. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
greghus 28.02.2017 13:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lutego 2017 38 msc gwarancji to jednak dobra rzecz ze strony właśnie BFT. Faktycznie plus. A ile standardowo wynosi gwarancja 12 czy 14 msce? Nie pamiętam właśnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sokratis 18.03.2017 21:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2017 Coś Ty. Od dwóch lat BFT praktykuje 24 msc gwarancji standardu, a przedłużenie tylko na życzenie klienta. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts