MiquelX2 01.02.2017 18:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lutego 2017 Witam serdecznie, Dość dużo czasu spędziłem na poszukiwaniach w internecie aby rozwiązać moje problemy, niestety wciąż nie jestem pewien czy mogę zastosować rozwiązania jak dopalanie spalin, przeróbka pieca na dolny/górny, etc. Proszę o opinię i sugestię co w konkretnym przypadku mogę zrobić.Mój piec jest dokładnie taki: Zdjecie pieca Mam do niego podłączoną dmuchawę powietrza od popielnika, na instalacji jest zamontowana pompa wody, ale to chyba nie ma znaczenia. Generalnie chciałbym osiągnąć stałopalność oraz dopalanie spalin. Aktualnie piec po załadunku węgla kostki 28MJ do pełna wytrzymuje ~10h przy temperaturze na zewnątrz ~-5*C, a zadana to 53*C. Niestety z komina buchają chmury gęstego smolistego dymu. Ustawienia sterownika są następujące:Przedmuchy co 2 minuty przez 30 sekund z 1% mocy dmuchawyDmuchawa włącza się gdy temperatura spada 2*C poniżej zadanej (51*C) i pracuje z mocą 3%. Jakie modyfikacje byście polecili aby wydłużyć czas pracy na załadunku oraz zmniejszyć dymienie z komina? Pozdrawiam,Michał. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mario19691 02.02.2017 08:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lutego 2017 (edytowane) Jak zapoznasz się z tą stroną http://czysteogrzewanie.pl/ dokładniej to przejdziemy do szczegółów . Edytowane 2 Lutego 2017 przez Mario1969/1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts