bartm71 01.02.2017 20:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lutego 2017 Witam wszystkich serdecznie. Jestem nowy na forum więc chciałem się przedstawić mam na imię Bartek i jestem trakcie budowy:) Chciałbym zaplanować układ ogrzewania w naszym domu. Napewno będzie to podłogówka w całym domu, mam sporo pytań chyba będę zadawał je partiami żeby nie zanudzać tak więc: 1. Kocioł - będzie gazowy kondensat chciałbym z jak najmniejszą mocą minimalną, myślę że maksymalna to 12 do 14 KW. Proszę o poradę znalazłem taki Immergas nie znam tej firmy czy można jej zaufać? Jakie są wasze spostrzeżenia jak z awaryjnością i zużyciem gazu na tle marek Buderus i vissman?? czy opłaca sie dokładać do tych 10k PLN za wiodące marki?? 2. Sterowanie pogodowe jakie sterowniki są warte uwagi? wiem że w droższych pieacach takie algorytmy są już implementowane fabrycznie. 3. Wentylacja mechaniczna czy warto ja robić?? Jeżeli tak czy jest istotne przełożenie na zmniejszenie kosztów ogrzewania? Czy rzeczywiście poprawia się komfort bo słyszałem skrajne opinie od użytkowników. Oraz orientacyjny koszt materiałów. 4. Stacja uzdatniania wody czy jest sens instalować?? Czy ktoś z was ma? Jakie są wasze opinie oraz ile soli wami idzie miesięcznie? Na razie tyle mam oczywiście dużo więcej pytań ale po kolei Z góry dziękuję za każdą pomoc i poradę, Wszytko raczej będę wykonywał sam i chciałbym popełnić jak najmniej błędów:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Adam626 01.02.2017 20:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lutego 2017 wszystko jest na forum napisane lepiej czytać niż w kółko pytac o to samo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts