osowa 01.09.2004 16:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Września 2004 Witajcie kochani ! Jako , że chyba szczęście zaczyna w końcu się i do mnie uśmiechać... mam takie nietypowe pytanko ; Kto robi wiechę - czyli wieniec : cieśle czy sam inwestor? Bo nie mam zielonego pojęcia a nie chciałabym plamy dać Jeśli to należy do mnie- szczerze mnie to uraduje bo lubię takie wyzwania ...jednak zapytuję czy jest jakaś reguła jak to wygląda ? ma jakiś określony kształt mieć? wielkość ?z jakiego materiału się robi? widziałam w sumie różne gdzieś po drodze ; jak miotełki wciśniete w komin , wieńce jak na pogrzeb a raz nawet coś zbitego na kształ samolotu z drewna ? może to już za dwa dni... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pagin 01.09.2004 17:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Września 2004 Witam, Proponuje zrobic wieche utkana z promykow radosci, usmiechow, przypruszona okruchami szczescia i przeplatana podmuchami zefirka . Aha wieche robia ciesle, tylko nie wiem czy uda im sie zrobic takowa jak powyzej Pozdrowienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
osowa 01.09.2004 17:20 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Września 2004 no prosze A ONI MI ZNOWU KIT WCISKAJĄ ! ,ze to ja sama muszę oni nie robią i dziwują bardzo , że pytam ..Więc w końcu jak to jest ?????? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomek1950 01.09.2004 18:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Września 2004 Samą wiechę, czyli wianek lub bukiet zrobią Ci cieśle. Kształt zależny jest od regionu i fantazji oraz zdolności cieśli, ale to oznacza, że musisz postawić im coś, co się nie przewróciło Wydelegować do tej imprezy możesz męża. U mnie była wiecha parę tygodni temu. Pięciu chłopa + ja. Była kiełbasa na gorąco, sledzik i połówka. Cieśle abstynentami nie byli, ale wystarczyło. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jeziorka 01.09.2004 19:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Września 2004 A u mnie, czyli obok Tomka1950 wiecha byla dwa tygodnie pozniej. Murarze zrobili bukiet z polnych kwiatow i zatkneli na szczyt. Majster wypowiedzial toast za inwestorow, potem rozpilismy buteleczke, a potem jeszcze na ognisku upieklismy kielbaski. Robilm zdjecia, ale ze to byl aparat starego typu, okazalo sie, ze film sie skonczyl duzo wczesniej... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
osowa 01.09.2004 20:41 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Września 2004 Witam, Proponuje zrobic wieche utkana z promykow radosci, usmiechow, przypruszona okruchami szczescia i przeplatana podmuchami zefirka . Aha wieche robia ciesle, tylko nie wiem czy uda im sie zrobic takowa jak powyzej Pozdrowienia Jejku to prawie poemat ! Jak to ślicznie ująłeś ...już sobie wyobrażam ten wianuszek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ARi. 01.09.2004 20:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Września 2004 Wiecha oznacza że wyżej już nie bedzie konstrukcja kładzona i pewien etap jest zakączony . Umnie były dwie wiechy jedna jak piwnica była wymurowana i płyty położone i budynek czekał na zime a nastepna wiecha to jak wieźba była położona i wtedy była imprezka gril i coś mocniejszego wszystkie wiechy robili pracownicy czyli fachowcy to jest symbol że trzeba coś postwić fachowcom i jak wczesniej napisałem o gabarytach budynku TAK MI SIE ZDAJE czy mam racje ??? Pozdrawiam ARi Udanej imprezy i pogody Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
osowa 05.09.2004 10:10 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Września 2004 Moi panowie jednak okazali się leniuszkami ....wianuszek pozostał więc na mojej głowie Wrzucam ku mojej radości fotkę owego "dzieła":P http://foto.onet.pl/upload/1/19/_325952_n.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts