Mateusz.C 01.02.2017 22:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lutego 2017 WitamJak samemu zbadać stan wód na pochyłej działce pod dom w połowie podpiwniczony ??Wiem że muszę kopać, ale gdzie tylko od górnej części działki ?? na głębokość piwnicy w miejscu piwnicy ?? Czy zawsze stosuje się drenaż na takiej działce ?? Czy jest to wogóle możliwe zrobić samemu ( poziom na jaki trzeba się wkopać ) ?? Pozostają tylko odwierty ?? Z moich informacji. Jest to działka nad starym piecem wapiennym, możliwe że gdzieś pod spodem będzie właśnie ta skała. Od wujka słyszałem, że kiedyś Austryjacy robili drenaż tej działki i jakaś rura właśnie wystaje z ziemi (od góry działki ) i jest wypuszczona do potoczka ale niestety nie widziałem puki co żeby coś się z niej lało .... Szukam i naprawdę nic nie mogę znaleźć na ten temat .... Za wszelkie info będę bardzo wd Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts