golfmk1 02.02.2017 13:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lutego 2017 Witam chciałbym prosić o porady czy dobrze myśle, wymysliłem wybudowanie domu na zgłoszenie do 35m2 cały dom bedzie budowany samodzielnie bedzie on murowany z porotenu i dach dachówka ceramiczna, na parterze myslałem zrobic wiatrołap łazienke i salon z aneksem kuchenym, na podaszu myslałem o 2 pokojach. Ogrzewanie to kominek z płaszczem wodnym. Chciałbym się dowiedziec jakie są mniej wiecej koszty wybudowania takiego domu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Konrad Podgórski 02.02.2017 14:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lutego 2017 Zanim ktokolwiek odpowie na twoje pytania to warto żebyś zrozumiał że takiego domu nie wybudujesz na zgłoszenie. Dom 35m ZABUDOWY, musi być parterowy. Nie ma żadnego poddasza. Dodatkowo przy porotermie i izolacji to ci zostaje w środku około 4x6m czyli 24m2. Nie warto.Jeszcze kominek w tych 24m2? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
golfmk1 02.02.2017 15:17 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lutego 2017 Rozumiem ze to bedzie mały domek myślałem żeby na podaszu wypuscić nie wiem jak to fachowo nazwać taka lukarne zeby uzyskac troche wiekszej powierzchni dom nie przekroczy 5m wysokości. http://www.projektydomfort.pl/projekt,g134_budynek_letniskowy,13631.htm/rzuty myslałem żeby w ten sposób zrobic dół. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Konrad Podgórski 02.02.2017 16:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lutego 2017 dół możesz tak zrobić, ale zamiast porotermu użyj czegoś innego np. ściany szkieletowej z wełną tak by grubość ściany zewnętrznej wynosiła 20cm a nie 45cm Poczytaj tutaj o antresolach kolegi z forum http://forum.muratordom.pl/showthread.php?334057-AC25K-czyli-zbuduj-sam-dom-50m2-za-25-tys-z%C5%82-na-dodatek-bez-formalno%C5%9Bci! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
golfmk1 02.02.2017 17:34 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lutego 2017 Zależało by mi na tym aby ten dom był murowany, dało by jakos ten problem rozwiazac ??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ag2a 02.02.2017 17:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lutego 2017 a przeczytałeś wątek z linku wyżej? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
golfmk1 02.02.2017 18:13 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lutego 2017 Tak czytałem tylko nie dokońca zrozumiałem było tam wspomniane o ( termomodernizacji gotowego budynku) co to znaczy i jak to sie ma do budowy na zgłoszenie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
golfmk1 03.02.2017 15:18 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2017 Sory że post pod postem ale mam pytanie jak to jest z domem na zgłoszenie a własnie podaszem użytkowy jedni pisza że mozna tylko w konstrukcjach drewnianych inni ze nie można i juz sam niewiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts