bwojtek 03.02.2017 20:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2017 bwojtek sorki ale nie mam pojęcia o co ci chodzi jesteś z urzędu skarbowego ? chcesz może skan faktury ? wszystko mam a to że kupowałem w Polsce to chyba jeszcze lepiej dla tego kraju nie sądzisz ? oszukała to mnie ta firma okienna że mają super jakość... Napisałem dzisij do nich maila czekam na odpowiedź zobaczymy Nie jestem z US. Za to przynajmniej raz na miesiąc mam "propozycję" zakupu okien za granicę "z montażem" na stawce VAT 8%. I spotykam się z oburzeniem "a konkurencja nie widzi problemu". Rozsądny, znający realia sprzedawca nie sprzeda okien za granicę po cenach w Polski po zna zakres swojej odpowiedzialności. Niestety nie brakuje nieuczciwych sprzedawców ale też "szukających okazji" klientów. A kto właściwie jest producentem tych okien? EDIT: Z ciekawości chciałbym zobaczyć tą fakturę z VAT 22% wystawioną w ubiegłym roku... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Frankowski 03.02.2017 20:04 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2017 nie chciałem im robić złej renomy ale w sumie to co mi szkodzi powiedzieć - zobaczymy jak się firma zachowa Oknoplast oj chłopie 23% lepiej ci ja w PL nie mieszkam już parę lat wybacz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bwojtek 03.02.2017 20:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2017 nie chciałem im robić złej renomy ale w sumie to co mi szkodzi powiedzieć - zobaczymy jak się firma zachowa Oknoplast Wystarczy przeczytać warunki gwarancji producenta by zorientować się, że utraciłeś wszelkie do niej prawa. Pozostaje sprzedawca i droga uprawnień konsumenckich. Jednak z uwagi na "nieujawnienie" miejsca "przeznaczenia towaru" wg mnie masz niewielkie szanse na naprawę w miejscu montażu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Frankowski 03.02.2017 20:41 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2017 dlatego właśnie prosiłem o poradę jak to naprawić chociaż zapewniano mnie że mam gwarancję nawet tutaj oczywiście nie na montaż i skutki złego montażu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
finlandia 04.02.2017 13:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lutego 2017 dlatego właśnie prosiłem o poradę jak to naprawić chociaż zapewniano mnie że mam gwarancję nawet tutaj oczywiście nie na montaż i skutki złego montażu Jeśli Cię zapewniano, to wiesz do kogo musisz się zwrócić? Oczywiście do sprzedawcy.. Bo kartę gwarancyjną raczej dostałeś i wiesz co tam jest zapisane. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Frankowski 09.02.2017 13:23 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lutego 2017 (edytowane) Pomoc Oknoplasta ograniczyła się do stwierdzenia że mam przekręcić zawias wyżej lub niżej - czyli coś co już wiem oczywiście nie spodziewałem się że mi przyjedzie serwisant no ale trochę pokory za użycie badziewnych wkrętów by się przydało teraz się zastanawiam czy uprzedzając podobne tego typu zdarzenia nie wymienić wkrętów w reszcie drzwi i okien... reasumując - liczyłem na lepszą jakość kupując Oknoplast. Ciekawe co jeśli na kogoś spadnie okno ważące 80 czy nawet 50kg myślę że nie tylko moje okna zostały poskręcane tym badziewiem... Edytowane 9 Lutego 2017 przez Frankowski Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts