kasiamirek1719513701 03.02.2017 16:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2017 Witam, Dostałem dziś wycene ocieplenia mojego domku. Pan powiedział, że chce za 1m2 100 zł brutto. W cenie jest : Klejenie styropiany, kołkowanie, zatapianie siatki, tynk końcowy, rusztowanie. Dodatkowo powiedział, że w cenie jest również styropian (nic dziwnego), ale powiedział, że moge wybrać dowolna grubość np 15cm, 20cm i to nie wpłynie na cenę za 1m2. Co o tym sądzicie? A druga kwestia, nie mam pojęcia jak obliczyć metry kwadratowe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Konrad Podgórski 03.02.2017 17:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2017 Obwód domu * wysokość Możesz odjąć okna chociaż pewnie będzie chciał coś extra za obróbki wokół nich. Co do ceny to się nie wypowiem bo u mnie jeszcze daleko do tego etapu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Busters 03.02.2017 17:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2017 Witam, Dostałem dziś wycene ocieplenia mojego domku. Pan powiedział, że chce za 1m2 100 zł brutto. W cenie jest : Klejenie styropiany, kołkowanie, zatapianie siatki, tynk końcowy, rusztowanie. Dodatkowo powiedział, że w cenie jest również styropian (nic dziwnego), ale powiedział, że moge wybrać dowolna grubość np 15cm, 20cm i to nie wpłynie na cenę za 1m2. Co o tym sądzicie? A druga kwestia, nie mam pojęcia jak obliczyć metry kwadratowe [ATTACH=CONFIG]380627[/ATTACH] Nie wiesz jak policzyc metry kwadratowe? Dlugosc sciany x jej wysokosc. Faktycznie skomplikowane Czy wykonawca odlicza otwory musisz zapytac, przewaznie odliczaja powyzej danej wielkosci okna. Grafit 0,31 to okolo 200zl/m3 przy 20cm 1m3=5m2 wiec wychodzi 40zl/m2 za sam styropian siatka/klej/tynk to pewnie z 10-15zl? (troche strzelam nie chce mi sie sprawdzac) Reszta to robocizna, cena raczej srednia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasiamirek1719513701 03.02.2017 17:24 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2017 Wiem jak obliczyć ale znajomy zbil mnie z tropu. Mówił że za okna się coś odlicza i coś tam coś. Ale dobrze policze jak myślałem z ceną mam nadzieję że ktoś jeszcze się wypowie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ceniu44 08.02.2017 12:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2017 Szukam właśnie wykonawcy w okolicach Krakowa do ocieplenia domu. Możecie kogoś polecić. Mam na razie wycenę na 130zł brutto za metr 15cm styro białego austrotherm razem z końcowym kolorem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts