Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

wycena ocieplenia domu

Recommended Posts

Witam,

Dostałem dziś wycene ocieplenia mojego domku. Pan powiedział, że chce za 1m2 100 zł brutto. W cenie jest : Klejenie styropiany, kołkowanie, zatapianie siatki, tynk końcowy, rusztowanie.

Dodatkowo powiedział, że w cenie jest również styropian (nic dziwnego), ale powiedział, że moge wybrać dowolna grubość np 15cm, 20cm i to nie wpłynie na cenę za 1m2.

Co o tym sądzicie?

A druga kwestia, nie mam pojęcia jak obliczyć metry kwadratowe :(

salon.jpg

Witam,

Dostałem dziś wycene ocieplenia mojego domku. Pan powiedział, że chce za 1m2 100 zł brutto. W cenie jest : Klejenie styropiany, kołkowanie, zatapianie siatki, tynk końcowy, rusztowanie.

Dodatkowo powiedział, że w cenie jest również styropian (nic dziwnego), ale powiedział, że moge wybrać dowolna grubość np 15cm, 20cm i to nie wpłynie na cenę za 1m2.

Co o tym sądzicie?

A druga kwestia, nie mam pojęcia jak obliczyć metry kwadratowe :(

[ATTACH=CONFIG]380627[/ATTACH]

Nie wiesz jak policzyc metry kwadratowe? :D Dlugosc sciany x jej wysokosc. Faktycznie skomplikowane :D Czy wykonawca odlicza otwory musisz zapytac, przewaznie odliczaja powyzej danej wielkosci okna.

Grafit 0,31 to okolo 200zl/m3 przy 20cm 1m3=5m2 wiec wychodzi 40zl/m2 za sam styropian siatka/klej/tynk to pewnie z 10-15zl? (troche strzelam nie chce mi sie sprawdzac) Reszta to robocizna, cena raczej srednia.