Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Izolacja dachu

cder

Recommended Posts

Witam.

Mam zrobioną dobudówkę do istniejącego domu. Dobudówka ta nie ma stopu,jest zrobiony dach jednospadowy pokryty blachą trapezową, pod blachą membrana. Od środka pomiędzy krokwie (18cm) dałem wełnę 15cm i tak od jesieni to zostało. Chciałem kontynuować wykańczanie i okazało sie ze pod wełną na membranie jest pełno wody, powierciłem więc otwory pomiędzy krokwiami na stary nieocieplony strych i to nic nie dało a docelowo chce dać jeszcze wełnę 5cm w poprzek krowi.

I teraz moje wątpliwości...... bo poniżej ma być zrobiony stelaż i sufit podwieszany, na stelażu pod płytą G/K szczelnie folia paroizolacyjna i czy ta folia wyeliminuje tą wodę pod wełną? albo może żeby pomiędzy krokwiami była wolna przestrzeń to wełnę rozwijać jakoś na stelażu i w ten sposób pomiędzy wełną a membraną będzie duża przestrzeń i to zapobiegnie skraplaniu pary?

Dobudówka ta nie ma stopu,jest zrobiony dach jednospadowy pokryty blachą trapezową, pod blachą membrana. Od środka pomiędzy krokwie (18cm) dałem wełnę 15cm i tak od jesieni to zostało. Chciałem kontynuować wykańczanie i okazało sie ze pod wełną na membranie jest pełno wody,

Nie bardzo rozumiem.. Co znaczy, że pod wełną na membranie jest pełno wody?

Acha, chodzi ci o folię paroizolacyjną, tak?

Edytowane przez Zagurski