cder 04.02.2017 12:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lutego 2017 Witam.Mam zrobioną dobudówkę do istniejącego domu. Dobudówka ta nie ma stopu,jest zrobiony dach jednospadowy pokryty blachą trapezową, pod blachą membrana. Od środka pomiędzy krokwie (18cm) dałem wełnę 15cm i tak od jesieni to zostało. Chciałem kontynuować wykańczanie i okazało sie ze pod wełną na membranie jest pełno wody, powierciłem więc otwory pomiędzy krokwiami na stary nieocieplony strych i to nic nie dało a docelowo chce dać jeszcze wełnę 5cm w poprzek krowi.I teraz moje wątpliwości...... bo poniżej ma być zrobiony stelaż i sufit podwieszany, na stelażu pod płytą G/K szczelnie folia paroizolacyjna i czy ta folia wyeliminuje tą wodę pod wełną? albo może żeby pomiędzy krokwiami była wolna przestrzeń to wełnę rozwijać jakoś na stelażu i w ten sposób pomiędzy wełną a membraną będzie duża przestrzeń i to zapobiegnie skraplaniu pary? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zagurski 07.02.2017 19:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lutego 2017 (edytowane) Dobudówka ta nie ma stopu,jest zrobiony dach jednospadowy pokryty blachą trapezową, pod blachą membrana. Od środka pomiędzy krokwie (18cm) dałem wełnę 15cm i tak od jesieni to zostało. Chciałem kontynuować wykańczanie i okazało sie ze pod wełną na membranie jest pełno wody, Nie bardzo rozumiem.. Co znaczy, że pod wełną na membranie jest pełno wody? Acha, chodzi ci o folię paroizolacyjną, tak? Edytowane 7 Lutego 2017 przez Zagurski Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cder 08.02.2017 05:50 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2017 Nie bardzo rozumiem.. Co znaczy, że pod wełną na membranie jest pełno wody? Acha, chodzi ci o folię paroizolacyjną, tak? Dokładnie..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts