KotKapiszon 04.02.2017 13:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lutego 2017 Cześć,zastanawiam się nad wyborem wkładu kominkowego, mam do wyboru dwa rodzaje: Ten:http://sklep.komo.pl/wklad-laudel-700-z-szyba-plaska-6270-56albo ten:http://kratki.com/sklep/pl/produkt/291/zuzia-16 Czy macie jakieś doświadczenia z tymi firmami? Który oferuje lepszą jakość i trwałość? Palenie okazyjne, bez rekuperacji, płaszczy wodnych i innych bajerów. Obudowa kominka rustykalna. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zdun Darek B 04.02.2017 13:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lutego 2017 Właśnie z powodu instalowania wkładów kominkowych tej klasy często słychać że "kominki są do d.....y" .Zobacz co się dziej wokół tematu palenia w kominkach , poczytaj jakie są powody kombinowania z zakazem palenia drewnem .Obydwa spalają powietrze z wnętrza domu , ciepło które już zapłaciłeś wywalasz w komin . Kup DOBRY wkład kominkowy który , oprócz oszczędności na opale i myciu szyby po każdym paleniu , będziesz mógł legalnie używać przez najbliższe 20 lat . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KotKapiszon 04.02.2017 13:52 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lutego 2017 Dzięki za odpowiedź! Ale jeden i drugi producent zapewnia, że szyba będzie czysta itp. ??? A na co mam zwrócić uwagę przy wyborze wkładu? W tej granicy cenowej jak dwa powyższe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KotKapiszon 13.02.2017 18:34 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego 2017 Czy ktoś coś może więcej powiedzieć na temat wkładów z kratki.pl?Jest możliwość wybrania opcji z dolotem powietrza i na tę opcję chyba się zdecyduję... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Adam626 13.02.2017 19:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego 2017 kratki.pl to dobra polska firma. Można od nich kupować Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MD. 13.02.2017 20:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego 2017 Czy ktoś coś może więcej powiedzieć na temat wkładów z kratki.pl? Jest możliwość wybrania opcji z dolotem powietrza i na tę opcję chyba się zdecyduję... Przeczytaj sobie pierwszy post obszernego wątku "nie róbcie kominków w domu" notabene napisany przez kolegę adam626 a dowiesz się co nieco o polecanych przez niego wkładach. W pierwszym poście zawarł wszystkie "zalety" wkładu polecanej przez niego firmy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KotKapiszon 13.02.2017 20:59 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego 2017 Przeczytałem Napisał, że do producenta (rozumiem, że chodzi o wkład) nic nie ma i nie będzie mu robił antyreklamy bo jest ok. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Adam626 13.02.2017 21:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego 2017 Dokładnie tak. Trudno mieć pretencje do producenta kominka że w garażu się brudzi od opału, albo że muszę wybierać popiół co palenie gdy palę brykietem bo na popiele ciężko ustawić brykiety. Przy paleniu drewnem nie musze wybierac popiołu.Sam kominek jest w porządku. A producent kratki ma tą unikalną cechę, że jak zgłosiłem na gwarancji problem z kominkiem (był z gilotyną) to producent naprawdę się wykazał i problem usunął.Dlatego polecam kratki.pl jak ktos juz jest przekonany by kupić kominek. Inna sprawa to że nie jestem entuzjastą kominków na co wskazywał mój wątek. Ale jak już ktoś chce kupić i uznał to za stosowne to w mojej ocenie moze śmiało wybierac kratki.pl Wolałbym kupić kratki.pl i mieć pewność że jak coś bedzie nie tak to producent mnei nie zostawi niż wybrać firmę krzak typu "januszexpol" i na problem gwarancyjny dostać odpowiedź "niewłaściwe użytkowanie naprawiaj sobie pan sam" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KotKapiszon 13.02.2017 21:38 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego 2017 Dzięki za bardzo konstruktywny wpis! A jaki model wybrałeś z kratek? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Adam626 13.02.2017 21:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego 2017 ja mam kominek Nadia 14 gilotyna - koszt około 6kpln wiec to nieco inny segment (kominek szczelny) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KotKapiszon 13.02.2017 21:51 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego 2017 Ok, dzięki. Ja pewnie spróbuję ten Zuzia 16 i zobaczymy co z tego wyjdzie Dzięki jeszcze raz za porady! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MD. 13.02.2017 22:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego 2017 Jak kominek ma służyć wyłącznie jako mebel do palenia 3 razy w roku to w zasadzie wkład nie ma żadnego znaczenia. Nawet jakbyś kupił wkład marketowy za 1,5k to będzie git. Co innego gdybyś chciał częściej popalić. Wtedy szybko zyskasz opinię o kominku jak kolega adam we wspomnianym przeze mnie wątku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KotKapiszon 14.02.2017 06:14 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lutego 2017 Raczej tylko okazyjnie. Żadnych rozprowadzeń itp. Może nie 3 ale z 10 razy w roku? Na pewno nie zamierzam zrobić z tego jakiegoś standardowego ogrzewania domowego... dla ozdoby i dla frajdy raz na miesiąc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts