Max89 05.02.2017 10:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lutego 2017 Witajcie,jestem po remoncie i "fachowiec" po położeniu gresu na podłodze i zafugowaniu powiedział po jakimś czasie, że trzeba to zaimpregnować, żeby nie zostawały plamy po zabrudzeniach. Trochę z tym zwlekałem z braku czasu, a teraz zacząłem szukać co zastosować i czytam na stronie producenta gresu (Nowa Gala), że impregnację robi się przed fugowaniem...Wkurzony jestem na gościa, który to robił i nie wiem jak to teraz zaimpregnować. W jednym miejscu w korytarzu wylało się trochę czerwonego wina i została plama nie do usunięcia, na szczęście w tym miejscu będzie stała szafa. Pomóżcie jak te płytki impregnować i jakim najlepiej środkiem jak są już fugi. Płytki jasny beż, fugi epoksydowe podobny kolor. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Max89 06.02.2017 16:41 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2017 Nikt nie pomoże? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
1pezet 07.02.2017 08:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lutego 2017 Gresu szkliwionego nie trzeba impregnować, impregnujemy gres polerowany. Nowa Gala robi gres szkliwiony i gres polerowany, dlatego bez nazwy gresu nikt nie poradzi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Konto usunięte_1* 07.02.2017 09:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lutego 2017 Gresz polerowany zawsze ale to zawsze impregnujemy przed fugowaniem , kropka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Max89 10.02.2017 20:16 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lutego 2017 A jeśli jest już zafugowany to co zrobić? Da się jakoś naocznie stwierdzić czy gres jest szkliwiony czy polerowany czy wyglądają identycznie nawet jak się przyłoży oko z bliska? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts