Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Drzwi zewnętrzne (wejściowe) - aluminiowe

Recommended Posts

Witam,

Mam zamówione już okna drewniano- aluminiowe do domu. Również poprosiłem firmę która dostarcza mi okna, aby wyceniła drzwi wejściowe od środka drewno od zewnątrz aluminium koszt drzwi ok. 9-11tyś.

Zastanawiam się nad drzwiami całymi aluminiowymi, czy nie będą troszkę tańsze a z drugiej stronie nie przeszkadza mi że od środka nie będę miał drewna bo na to i tak nie będę patrzył.

Znalazłem takie drzwi:

http://dom.aluprof.eu/oferta/aluminiowe-drzwi-wejsciowe.html

czy takie

http://www.jarbetal.pl/81,ap05.html

Czy te drzwi są dobre w sensie o dobrych parametrach cieplnych?

Jakie polecacie drzwi jacy producenci są godni polecenia, parametry cieplne i bezpieczeństwa mnie interesują. Jedyny wymóg to żeby były zlicowane z ościeżnicą i miały kryte zawiasy.

Dziękuję za pomoc.

• 3 weeks później...

Ja w alu nie siedzę aż tak mocno - są mądrzejsi tutaj.

Co do samych parametrów to nigdy nie patrz na jeden z nich. Patrz zawsze na wszystkie parametry łącznie. Po co Ci drzwi z Ud=0,5 jak będą mizernie prezentowały się ze szczelnością i całe ciepło nie będzie boksowało się przecież ze skrzydłem a pójdzie bokiem sobie. Rozumiesz co mam na myśli. Drzwi to całość konstrukcji a nie tylko dany element czy parametr.