jasiu_q 05.02.2017 13:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lutego 2017 Witam,niebawem będę kończył wykończenie mieszkania i zastanawiał się nad kupnem drzwi wewnętrznych. Raczej zdecydowany jestem na zakup drzwi drewnianych (sosnowych), w związku z czym czy mógłby ktoś podzielić się opinią i polecić sprawdzoną firmę z Wrocławia. Wszelkie porady, sugestie i doświadczenia dotyczące posiadanych drzwi będą mile widziane. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mazwoj 07.02.2017 13:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lutego 2017 Nic nie piszesz o tym ile chcesz przeznaczyć pieniędzy na takie drzwi. Nie wiadomo czy szukać w propozycjach z marketu, czy też iść w stronę droższych firm. W markecie zazwyczaj masz skrzydło sosnowe na ościeżnicy prostej. Samo skrzydło będzie miało bardzo dużo sęków. Jednym to pasuje innych brzydzi. P.S. pamiętaj, że sosna jest bardzo miękkim drewnem i lubi pracować dość mocno (to wynika akurat z mojego doświadczenia). Jeśli zdecydujesz się na marketowe golasy do malowania, to licz się z tym że biały kolor może szybko pożółknąć od drewna sosnowego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jasiu_q 07.02.2017 17:13 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lutego 2017 (edytowane) Nic nie piszesz o tym ile chcesz przeznaczyć pieniędzy na takie drzwi. Nie wiadomo czy szukać w propozycjach z marketu, czy też iść w stronę droższych firm. W markecie zazwyczaj masz skrzydło sosnowe na ościeżnicy prostej. Samo skrzydło będzie miało bardzo dużo sęków. Jednym to pasuje innych brzydzi. P.S. pamiętaj, że sosna jest bardzo miękkim drewnem i lubi pracować dość mocno (to wynika akurat z mojego doświadczenia). Jeśli zdecydujesz się na marketowe golasy do malowania, to licz się z tym że biały kolor może szybko pożółknąć od drewna sosnowego. Marketowych golasów nie poszukuję. Nie określam widełek cenowych, po prostu szukam dobrego produktu (skrzydeł i ościeżnicy bezprzylgowej) w adekwatnej do jakości cenie. Edytowane 7 Lutego 2017 przez jasiu_q Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mazwoj 19.02.2017 11:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lutego 2017 Jeśli koniecznie mają to być drzwi drewniane to oszukaj formy Stolpaw. Dawno u mnie nikt ich nie zamawiał, ale z tego co było do tej pory to jakość odpowiadała cenie i na odwrót. Cena nie jest niska ale za to jakość wysoka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
finlandia 19.02.2017 18:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lutego 2017 A czy Stolpaw robi drzwi zewnętrzne bezprzylogowe? Bo jeśli mowa o zwykłych, to ja zdecydowanie stawiam na Cala (pewnie będzie droższy niż wspomniany Stolpaw) ale wg mnie to własnie ta firma kreuje dobre standardy a reszta z nich czerpie. Dla odmiany - trendy wyznaczał Urzędowski i dziś jest jeszcze droższy. Sporo dobrego mówi się też o Parmaxie ale tych bliżej nie znam. No i ta bezprzylgowość: wg mnie to pomyłka w naszym klimacie. To właśnie pod przylgą ukryta jest uszczelka, także z tego powodu często spotkać można drzwi z podwójną przylgą. . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
theme 22.02.2017 14:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2017 Fin - mowa o wewnętrznych drzwiach . Stolpaw robi świetne drzwi np Stoltermy ale cena ich jest aż "za świetna" . A co do bezprzylgowych wewnętrznych - dla mnie różnica polega na tym, że trzeba do montażu wziąć kogoś kto się na swojej robocie zna. Partacz zostawi nierówne szczeliny i powie, że tak ma być bo drzwi są krzywe. Mazwoj dobrze pisze - bez określonej ceny możemy strzelać od 200zł do 2000zł za drzwi wewnętrzne. Pomóc można w konkretnym przypadku, bo rozważania co jest lepsze a co gorsze zawsze sprowadzą się do rozmowy o danym przedziale cenowym. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Daniellos_ 22.02.2017 14:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2017 Ja kupiłem do domu letniskowego takie marketowo/allegrowe drzwi bezsęczne firmy Kornik. Potem malowałem je białym impregnatem. Nie oczekiwałem wiele, ale cięzko mi coś im zarzucić. Może są faktycznie niezłe, a może nie jestem wymagający. Są etstyczne i społniają swoją funkcję. Tylko i aż tyle.Do mieszkania kupiłem DRE okleinowane i po kilku latach eksploatacji w wielu miejscach na drzwiach i ościeżnicach okleina jest pozadzierana lub się odwarstwia.Teraz buduję dom i chyba wszędzie te same co w letniskowym, bo ta okleina to dla mnie porażka, a przy drewnianych nie ma tego problemu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
patent.x 28.02.2017 20:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lutego 2017 Theme - Ceny drzwi Stolpaw są bardzo wysokie. Jakość w porządku, ale 1.5 tysiąca za jedne wewnętrzne to przesada. Podobną technologię, podobną jakość będziesz miał wybierając ramiakowe Erkado w okleinie Premium, Porty, czy wyższe półki Polskone. Daniellos - jaką okleinę miałeś? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Daniellos_ 01.03.2017 09:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Marca 2017 Daniellos - jaką okleinę miałeś? Teraz nie powiem, bo kupywałem je 10 lat temu. Może już się technologia poprawiła. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
patent.x 30.03.2017 18:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Marca 2017 Wybierając drzwi, wybierz dobrą firmę i w niej dopłać na lepszą okleinę. Na rynku są kiepskie produkty, kiepskie firmy, nawet najlepszy producent drzwi okleinowych ma w swojej ofercie produkty, które są atrakcyjne ceną, wytrzymają krócej. Dopłacasz za lepszą okleinę, masz drzwi znacznie dłużej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Dorian1982 05.04.2017 13:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2017 (edytowane) My do mieszkania kupiliśmy drzwi z . Jak na razie jesteśmy zadowoleni, są chyba dostępne u nich na stronie i w sieciowych marketach budowlanych. Więc można obejrzeć w takiej castoramie i kupić na promocji online (my tak zrobiliśmy). Ale to oczywiście jeśli zależy ci na jak najniższej cenie. Edytowane 5 Kwietnia 2017 przez finlandia Reklamy są niezgodne z regulaminem forum Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Klosok 06.06.2023 10:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Czerwca 2023 (edytowane) Aktualne promocje na pomiary oraz montaż drzwi sprawdzisz dzwoniąc pod . Nie trzeba już odwiedzać biura stacjonarnego, to fachowcy stawią się na miejscu inwestycji z katalogami produktów, umową, usługą pomiaru. Edytowane 6 Czerwca 2023 przez finlandia Reklama Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts