Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Drewniane drzwi wewnętrzne - Wrocław

Recommended Posts

Witam,

niebawem będę kończył wykończenie mieszkania i zastanawiał się nad kupnem drzwi wewnętrznych. Raczej zdecydowany jestem na zakup drzwi drewnianych (sosnowych), w związku z czym czy mógłby ktoś podzielić się opinią i polecić sprawdzoną firmę z Wrocławia. Wszelkie porady, sugestie i doświadczenia dotyczące posiadanych drzwi będą mile widziane.

Nic nie piszesz o tym ile chcesz przeznaczyć pieniędzy na takie drzwi. Nie wiadomo czy szukać w propozycjach z marketu, czy też iść w stronę droższych firm.

W markecie zazwyczaj masz skrzydło sosnowe na ościeżnicy prostej. Samo skrzydło będzie miało bardzo dużo sęków. Jednym to pasuje innych brzydzi.

P.S. pamiętaj, że sosna jest bardzo miękkim drewnem i lubi pracować dość mocno (to wynika akurat z mojego doświadczenia). Jeśli zdecydujesz się na marketowe golasy do malowania, to licz się z tym że biały kolor może szybko pożółknąć od drewna sosnowego.

Nic nie piszesz o tym ile chcesz przeznaczyć pieniędzy na takie drzwi. Nie wiadomo czy szukać w propozycjach z marketu, czy też iść w stronę droższych firm.

W markecie zazwyczaj masz skrzydło sosnowe na ościeżnicy prostej. Samo skrzydło będzie miało bardzo dużo sęków. Jednym to pasuje innych brzydzi.

P.S. pamiętaj, że sosna jest bardzo miękkim drewnem i lubi pracować dość mocno (to wynika akurat z mojego doświadczenia). Jeśli zdecydujesz się na marketowe golasy do malowania, to licz się z tym że biały kolor może szybko pożółknąć od drewna sosnowego.

Marketowych golasów nie poszukuję. Nie określam widełek cenowych, po prostu szukam dobrego produktu (skrzydeł i ościeżnicy bezprzylgowej) w adekwatnej do jakości cenie.

Edytowane przez jasiu_q

• 2 weeks później...

A czy Stolpaw robi drzwi zewnętrzne bezprzylogowe? Bo jeśli mowa o zwykłych, to ja zdecydowanie stawiam na Cala (pewnie będzie droższy niż wspomniany Stolpaw) ale wg mnie to własnie ta firma kreuje dobre standardy a reszta z nich czerpie. Dla odmiany - trendy wyznaczał Urzędowski i dziś jest jeszcze droższy.

Sporo dobrego mówi się też o Parmaxie ale tych bliżej nie znam.

No i ta bezprzylgowość: wg mnie to pomyłka w naszym klimacie. To właśnie pod przylgą ukryta jest uszczelka, także z tego powodu często spotkać można drzwi z podwójną przylgą. .

Fin - mowa o wewnętrznych drzwiach ;). Stolpaw robi świetne drzwi np Stoltermy ale cena ich jest aż "za świetna" ;). A co do bezprzylgowych wewnętrznych - dla mnie różnica polega na tym, że trzeba do montażu wziąć kogoś kto się na swojej robocie zna. Partacz zostawi nierówne szczeliny i powie, że tak ma być bo drzwi są krzywe.

Mazwoj dobrze pisze - bez określonej ceny możemy strzelać od 200zł do 2000zł za drzwi wewnętrzne. Pomóc można w konkretnym przypadku, bo rozważania co jest lepsze a co gorsze zawsze sprowadzą się do rozmowy o danym przedziale cenowym.

Ja kupiłem do domu letniskowego takie marketowo/allegrowe drzwi bezsęczne firmy Kornik. Potem malowałem je białym impregnatem. Nie oczekiwałem wiele, ale cięzko mi coś im zarzucić. Może są faktycznie niezłe, a może nie jestem wymagający. Są etstyczne i społniają swoją funkcję. Tylko i aż tyle.

Do mieszkania kupiłem DRE okleinowane i po kilku latach eksploatacji w wielu miejscach na drzwiach i ościeżnicach okleina jest pozadzierana lub się odwarstwia.

Teraz buduję dom i chyba wszędzie te same co w letniskowym, bo ta okleina to dla mnie porażka, a przy drewnianych nie ma tego problemu.

• 5 weeks później...
Wybierając drzwi, wybierz dobrą firmę i w niej dopłać na lepszą okleinę. Na rynku są kiepskie produkty, kiepskie firmy, nawet najlepszy producent drzwi okleinowych ma w swojej ofercie produkty, które są atrakcyjne ceną, wytrzymają krócej. Dopłacasz za lepszą okleinę, masz drzwi znacznie dłużej.

My do mieszkania kupiliśmy drzwi z :spam:. Jak na razie jesteśmy zadowoleni, są chyba dostępne u nich na stronie i w sieciowych marketach budowlanych. Więc można obejrzeć w takiej castoramie i kupić na promocji online (my tak zrobiliśmy). Ale to oczywiście jeśli zależy ci na jak najniższej cenie. Edytowane przez finlandia
Reklamy są niezgodne z regulaminem forum

• 6 years później...