Emejcz 05.02.2017 15:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lutego 2017 Witam, potrzebuję obsadzić w pustaku element metalowy na którym położony jest kaloryfer.Pytanie czy jak zrobię to samym cementem z wodą to będzie to twardsze niż np. gipsem budowlanym?W ogóle sam cement z wodą będzie ok? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dzabij 05.02.2017 19:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lutego 2017 Osobiście zastosował bym kotwę chemiczną albo dedykowaną zaprawę, np. Ceresit CX5. Pracowałem i jednym i drugim i spełnia swoje zadanie. Cement z wodą - wydaj mi się że to będzie strasznie kruche, ale przyznaję że nie testowałem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
G.N. 08.02.2017 10:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2017 Sam cement odpada. Cement potrzebuje jakiegoś wypełniacza żeby miał jakąś konkretną wytrzymałość. Co do pytania czy to będzie twardsze niż gips. Prawie wszystko będzie twardsze, ale jak ma się trzymać to tak jak Ci napisał dzabij, albo kotwa chemiczna albo zaprawa. Nawet klej do płytek powinien się sprawdzić. Pytanie jeszcze jaki to grzejnik, bo jeśli nieduży, nowy, blaszany czy aluminiowy, to ani sam dużo nie waży, ani wody wiele się w nim nie mieści, a jeśli jakiś potwór na pół ściany do tego starego typu z żeliwa, to potrzebuje na prawdę solidnego podparcia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ag2a 08.02.2017 11:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2017 W takim wypadku stosuje się kotwę chemiczną. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jm.yarec 09.02.2017 07:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lutego 2017 Jak kotwa chem. - to sporo żeby dotarła do pustki wewnętrznej albo kotwa sprężna (do mocowań w płytach karton - gips) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts