Marek860614 05.02.2017 16:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lutego 2017 Witam wszystkich mam takie pytanie mam pięć ogniwo eko plus 16 kw i pracuje on na sterowniku e.Coal. i pracuje on na pełnym automacie.Piec ma cały czas 52-54 stopnie mimo tego że ustawiłem mu żeby temperatura nie spadała poniżej 55 stopni.piec cały czas chodzi nie wyłącza się spalam od 25 do 30 kg ekogroszku na dobe. Chciałbym przejść na ręczne ustawienia. Chciałbym od was uzyskać poradę jakie ustawienia ustawić żeby było dobrze. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
karoka65 05.02.2017 18:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lutego 2017 Wielu pewnie Ci zazdrości że kocioł Ci się nie odstawia i sterownik tak ładnie moduluje mocą palnika a Ty szukasz problemów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Marek860614 05.02.2017 18:36 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lutego 2017 Nie sądzisz że dużo spała ekogroszku? I jest dużo spiekow! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
karoka65 05.02.2017 19:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lutego 2017 Dużo? mało? to pojęcie względne, zależy co i czym się grzeje.U jednego 20 to dużo u drugiego 80 to nie wiele.Powodem spieków może być marna jakość paliwa ( wysoka RI ) albo trzeba skorygować nastawy w sterowniku, to wszystko. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts