sebapulawy 05.02.2017 21:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lutego 2017 WitamMam taki malutki problem, ogrzewam dom PC HT Altherma i częściowo grzejnikami.Tylko pojawia się problem w momencie odszraniania pompy. Aby odszronić parownik pompa zmienia kierunek obiegu wody kierując ciepła z grzejników na jednostkę.No i niestety zmiana kierunku przepływu wody powoduje :grzechotanie" zaworów termostatycznych na grzejnikach.Może ma ktoś pomysł jak rozwiązać ten problem?Może dodam iż grzanie CWU nie jest sterowane przez PC, wiec nie mam możliwości przełączenia obiegu na CWU w momencie odszraniania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bobrow 06.02.2017 06:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2017 Pytaj Clarneta- to jest spec od Daikinów.Swoją drogą , zaskoczył mnie ten rewers obiegu...Z tego co wiem to w PC się zazwyczaj wszystko dzieje ( tj z tym odwracaniem "ciągu")Pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
NC_PC 06.02.2017 07:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2017 Niektóre Daikiny mają tą samą pompę obiegową co Panasoniki, a ona podczas defrostu nie odwraca kierunku bo tak się nie da tylko wchodzi na maksymalną moc i ze względu na mały przepływ w instalacji dzwonią termostaty które najbardziej tamują przepływ. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sebapulawy 06.02.2017 09:27 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2017 Pewnie tak jest, ja mysląlem że odwaraca z tego względu że kiedys ktos u mnie zamienił zasilanie z powrotem i tez był efekt dzwonienia. Ale co zrobić żeby nie dzwoniły? dziwne bo dzoni cały czas ten sam termostat Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sebapulawy 07.02.2017 07:25 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lutego 2017 a jest możliwość "przykręcenia" pompki ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
clarnet 07.02.2017 10:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lutego 2017 a jest możliwość "przykręcenia" pompki ? Nie ma możliwości w HT zmiany modulacji pompki obiegowej, ale można zwiększyć domyślną dt na instalacji A-02. Wówczas przepływ spadnie. Na LT jest możliwości określenia górnej modulacji przepływu pompki obiegowej. Pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sebapulawy 07.02.2017 12:15 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lutego 2017 a co to za parametr :dt" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mate166gmail.com 07.02.2017 15:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lutego 2017 Delta - różnica między temp zasilania, a powrotu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sebapulawy 08.02.2017 05:01 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2017 to jeszcze moze koledzy podpowiedzą jak go zmienic? i na jakie wartości Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bobrow 09.02.2017 11:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lutego 2017 Ponawiam pytanie z wątku o zużyciu : Kol sebapulawy ,widzę ,że masz PC HT i grzejniki -czy mógłbyś podać zużycie na CO w grudniu i styczniu oraz podać m2 ogrzewane +ocieplenie ?pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sebapulawy 17.02.2017 21:10 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lutego 2017 Odnośnie zużycia to jest ono nie miarodajne bo nie grzeje tylko PC lecz mam jeszcze piec pellet którym tez grzeje. Zmieniłem delte na 15 stopni niżej juz nie da sie..a głowice dalej brzęczą... Ma ktos jakąś radę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts