Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Dlaczego drzwi do ?azienek MUSZ? otwiera? sie na zewn?trz???

Recommended Posts

Mój Boże!! O czym tu mowa!!

Czy komuś z was trafiło się coś podobnego??

No może raz na 10 000 lat.

Tak zdetalizowanego i opisanego życia to jeszcze nie widziałem :-)

Wszyscy dobrze wiecie jaka jest szansa trafić na coś podobnego....

czyli nie ma jednoznacznego przepisu nakazującego drzwi na zewnątrz? i własciwie to zależy ode mnie jak sobie zamontuję drzwi ?

Jestem dociekliwa bo nie lubie drzwi w korytarzu ( uchylonych na korytarz) :wink:

jest przepis mowiacy o tym ze drzwi maja otwierac sie na zewnatrz , ale dotyczy to budynkow uzytecznosci poblicznej, nie sadze zeby twoj dom byl ( przepraszam za skojarzenie ) pobliczny wiec spokojnie mozesz zrobic drzwi nawed wachadlowe.

A mi się niestety zdarzyło zemdleć nad umywalką i chociaż drzwi otwierały się na zewnątrz, to podobno i tak trudno było tam mną "manewrować" :( . No ale to była ciasna łazienka w bloku (wanna, umywalka i pralka na 4-rech metrach kwadratowych).

Myślę, że gdy łazienka jest duża i można się w środku swobodnie poruszać, to jeśli chodzi o drzwi - nie różni się niczym od pokoju.

Ten przepis powinien dotyczyć nie łazienek, tylko w ogóle małych pomieszczeń (spiżarnia, pomieszczenie gospodarcze itp.).