Agnieszka55 06.02.2017 06:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2017 Czy ktoś posiada piekarnik kompaktowy z funkcją mikrofali (np. SAMSUNG NQ50H5537KB/EO lub BOSCH CMG633BB1 - ze względu na cenę wolałabym samsunga ) Sprawdza się takie 2 w 1? Od razu napiszę, że piekarnika używam sporadycznie, piekę zazwyczaj używając podstawowych funkcji - grzanie góra, dół, termoobieg, mikrofalówki nie posiadam, ale po remoncie chciałabym mieć - nie wiem na co zwracać uwagę przy jej wyborze. Ze względu na ograniczoną ilość miejsca taki sprzęt bardzo by mi pasował, ale czy się sprawdzi? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agnieszka55 09.02.2017 06:58 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lutego 2017 Nikt nie ma piekarnika z funkcją mikrofali? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bejaro 09.02.2017 09:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lutego 2017 Nikt nie ma piekarnika z funkcją mikrofali? Mam używam od pól roku więc trudno powiedzieć coś więcej działa mam kompaktowego Siemensa a nawet dwa jeden właśnie z mikrofalą a drugi dodatkowo ma funkcję pary oba ok ale to po pół roku użytkowania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agnieszka55 10.02.2017 08:56 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lutego 2017 Mam używam od pól roku więc trudno powiedzieć coś więcej działa mam kompaktowego Siemensa a nawet dwa jeden właśnie z mikrofalą a drugi dodatkowo ma funkcję pary oba ok ale to po pół roku użytkowania. Dzięki za odpowiedź Czyli po pół roku użytkowania dużych wad nie widać? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bejaro 10.02.2017 10:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lutego 2017 Dzięki za odpowiedź Czyli po pół roku użytkowania dużych wad nie widać? Nie, ale nie znam agd Samsunga. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Oszolom 12.02.2017 09:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lutego 2017 Czy ktoś posiada piekarnik kompaktowy z funkcją mikrofali (np. SAMSUNG NQ50H5537KB/EO lub BOSCH CMG633BB1 - ze względu na cenę wolałabym samsunga ) Sprawdza się takie 2 w 1? Od razu napiszę, że piekarnika używam sporadycznie, piekę zazwyczaj używając podstawowych funkcji - grzanie góra, dół, termoobieg, mikrofalówki nie posiadam, ale po remoncie chciałabym mieć - nie wiem na co zwracać uwagę przy jej wyborze. Ze względu na ograniczoną ilość miejsca taki sprzęt bardzo by mi pasował, ale czy się sprawdzi? Ja posiadam starszą wersję od 3 lat, taką jak ta: http://www.samsung.com/pl/consumer/home-appliances/cooking-appliances/compact-oven/FQ159UST/XEO/ Jestem bardzo zadowolony, a żona jeszcze bardziej. Dzięki kompaktowym wymiarom mam piekarnik i mikrofalę w słupku na wysokości około 140cm. Bezpiecznie i poręcznie, nie rozumiem ludzi, którzy na siłę kupują piekarniki o pojemności 70 litrów i więcej - macie w domu piekarnię, czy smażalnię?. Pojemność nie do wykorzystania, a trzeba nagrzać dużo większą objętość, czas i koszty. Niech każdy sobie odpowie jak dużo razy piekł na 2-3 poziomach jednocześnie? - raz, dwa w roku? Zresztą ja tez kiedyś piekłem dwie brytfanki na dwóch poziomach, niby mniejszy a bez problemu można. Reasumując. Plusy: Kompaktowość, urządzenie dwa w jednym. Oszczędność czasu i energii. Programy automatyczne, pieczenie - smarzenie - rozmrażanie - mikrofala. Minusy: Może tylko tyle, że mikrofala nie ma talerza obrotowego, przeważnie trzeba podgrzewanie podzielić na dwa razy, po pierwszym czasie otwierasz i np. zupę i inne płynne rzeczy warto zamieszać łyżką (bo grzeje od dna naczynia) i odpalasz krócej jeszcze raz. Trzeba też pamiętać o wymianie tac, bo jedna jest dedykowana do mikrofali a pozostałe na pieczenie. Ja "gorąco" polecam:p Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agnieszka55 12.02.2017 12:14 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lutego 2017 Ja posiadam starszą wersję od 3 lat, taką jak ta: http://www.samsung.com/pl/consumer/home-appliances/cooking-appliances/compact-oven/FQ159UST/XEO/ Jestem bardzo zadowolony, a żona jeszcze bardziej. Dzięki kompaktowym wymiarom mam piekarnik i mikrofalę w słupku na wysokości około 140cm. Bezpiecznie i poręcznie, nie rozumiem ludzi, którzy na siłę kupują piekarniki o pojemności 70 litrów i więcej - macie w domu piekarnię, czy smażalnię?. Pojemność nie do wykorzystania, a trzeba nagrzać dużo większą objętość, czas i koszty. Niech każdy sobie odpowie jak dużo razy piekł na 2-3 poziomach jednocześnie? - raz, dwa w roku? Zresztą ja tez kiedyś piekłem dwie brytfanki na dwóch poziomach, niby mniejszy a bez problemu można. Ja - nigdy Reasumując. Plusy: Kompaktowość, urządzenie dwa w jednym. Oszczędność czasu i energii. Programy automatyczne, pieczenie - smarzenie - rozmrażanie - mikrofala. Minusy: Może tylko tyle, że mikrofala nie ma talerza obrotowego, przeważnie trzeba podgrzewanie podzielić na dwa razy, po pierwszym czasie otwierasz i np. zupę i inne płynne rzeczy warto zamieszać łyżką (bo grzeje od dna naczynia) i odpalasz krócej jeszcze raz. Trzeba też pamiętać o wymianie tac, bo jedna jest dedykowana do mikrofali a pozostałe na pieczenie. Ja "gorąco" polecam:p Bardzo dziękuję za wyczerpującą odpowiedź Ja też planuję mieć piekarnik w słupku i dzięki temu, że będzie razem z mikrofalą wszystko będzie na odpowiedniej wysokości, moje dziecko bez problemu wyjmie podgrzaną potrawę z mikrofali, bez obaw, że wyleje ją sobie na głowę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Oszolom 12.02.2017 13:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lutego 2017 Ja - nigdy Bardzo dziękuję za wyczerpującą odpowiedź Ja też planuję mieć piekarnik w słupku i dzięki temu, że będzie razem z mikrofalą wszystko będzie na odpowiedniej wysokości, moje dziecko bez problemu wyjmie podgrzaną potrawę z mikrofali, bez obaw, że wyleje ją sobie na głowę Ja mam w słupku nad zmywarką . Pomiędzy jest szuflada z tackami i innymi pierdołami do pieczenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agnieszka55 12.02.2017 13:12 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lutego 2017 Ja mam w słupku nad zmywarką . Pomiędzy jest szuflada z tackami i innymi pierdołami do pieczenia. Ja będę miała pod piekarnikiem 3 szuflady, w tym 1 właśnie z pierdołami do pieczenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jagoooodka 13.02.2017 18:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego 2017 Ale w kompaktowym piekarniku nie upieczesz np. http://www.mojegotowanie.pl/przepis/piwny-kurczak-na-butelce Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agnieszka55 14.02.2017 07:00 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lutego 2017 Ale w kompaktowym piekarniku nie upieczesz np. http://www.mojegotowanie.pl/przepis/piwny-kurczak-na-butelce :D:D Dobrze, że piekę same udka zmieszczą się Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Oszolom 17.02.2017 15:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lutego 2017 No i co?.,Mam się kierować takim kryterium że nie upiekę kurczaka w butelce?.A ile razy będę go piekł?.Coś w stylu "nie kupie samochodu osobowego bo nie wejdzie szafa".....oj ludzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts