ewjp 06.02.2017 09:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2017 witam mam pytanie czy jak ograniczę dopływ gazu do kotła gazowego na zaworze przed kotłem to zmniejszę jego moc? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Greengaz 06.02.2017 09:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2017 Nie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
CityMatic 06.02.2017 09:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2017 witam mam pytanie czy jak ograniczę dopływ gazu do kotła gazowego na zaworze przed kotłem to zmniejszę jego moc? Nie, możesz uszkodzić piec, możesz narazić się na niebezpieczeństwo niekontrolowanego wypływu gazu, i na wiele innych czynników o których lepiej nie wspominać. Aby ograniczyć moc kotła wymienia się wymiennik ciepła na mniejszy(mniejsza liczba płyt) opcja tańsza ....droższa-wymienia się palnik pieca gazowego lub ogranicza ilość dysz palnika. Opcje te były kiedyś praktykowane gdy sprowadzało się piece używane szczególnie z Niemiec i Holandii, o znacznych mocach i dostosowywało do warunków gdzie były zainstalowane. Obecnie można kupić optymalne urządzenia więc przeróbki tego typu s ą b. rzadkie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts