merceli 06.02.2017 10:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2017 Witam.mam dość nietypową sytuację postaram się jak najlepiej to opisać.Mieszkam w 20letnim domu 2 piętrowym, z poddaszem nieużytkowym.Dom ma z zewnątrz nie ocieplone ściany 2xpustak a między wełna szklana, strop ocieplony(?) wełną szklaną może 10cm i na to rzucono beton.Strop betonowy jest tak zrobiony, że leży na całej ścianie-2 pionach pustaków i przemarza mi do wnętrza.Na górnym piętrze które ja zajmuje jest znacznie chłodniej niż na 1piętrze wręcz zimno.Planuje to ocieplić tylko czy dobrze myślę:1 -strop dam legary na istniejące ocieplenie ale tylko na części stropu( dojście do komina i graciarnia ok 20% pow.stropu) i wełna mineralna 150cm i OSB reszta stropu sama wełna 150 też na stare ocieplenie. Paroizolacja chyba niekonieczna? Legary 150cm wystarczą, czy wyższe dla wentylacji?2 - elewacja z zewnątrz 10cm styropian ale to już zlecę fachowcom. proszę o sugestie odnośnie 2 powyższych pytań. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts