lazywhiteboy 06.02.2017 12:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2017 Witam wszystkich! Tak jak w temacie posta.. proszę o wskazówki w jaki sposób połączyć ceramiczne kominki wentylacyjne z murowanymi kanałami wentylacyjnymi. Słyszałem, że ludzie robią to spiro, że pianują itd... ale jakioś to wszystko tak nie po inżyniersku. Naprawdę nie ma żadnych systemowych rozwiązań? Rozmawiałem dziś z Panem z Schiedel-a /bo takie mam pustaki wentylacyjne i kominy/, ale odesłał mnie do firm instalacyjnych /kominki, rozprowadzenie ogrzewania, reku/. Wydaje mi się, że połączenie to musi być w jakiś sposób ocieplone... żeby nie doprowadzić do kondensacji pary na przewodach łączących kominek z pustakiem. Proszę o podpowiedzi. Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/226615-po%C5%82%C4%85czenie-murowanych-pustak%C3%B3w-wentylacyjnych-z-ceramicznymi-daszkami/ Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts