Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Brak wywiewki w kanalizacji. Przepisy, a życie

sattel

Recommended Posts

Witam

Dowiedziałem się dzisiaj, że budynkach budowanych przez dewelopera , nie bedzie wywiewki kanalizacyjnej ( krokiew przeszkadza) .

Zostanie zastosowane napowietrzanie, nie bardzo rozumie dlaczego nie można zrobić wywiewki w innym miejscu.

Z tego co wyczytałem to przepisy dopuszczają zastosowania napowietrzania zamiast wywiewki ( chyba , że źle zrozumiałem budownictwo jednorodzinne ).

Napowietrzanie napowietrzaniem, a co z gazami kanalizacyjnymi w instalacji z napowietrzaniem?

Pzdr mIrek

Tak by było gdybyś miał krokiew na całym dachu ... ale chyba nie ma takich dachów ;). Wystarczy założyć na rurę kolanko i ominąć krokiew tak by trafić na wolną przestrzeń połaci i tam zamontować kominek wentylacyjny od kanalizy. Nie odpuszczaj i nie daj się zrobić w bambuko, wykonawcy się po prostu nie chce, sprawa wywiewki to podstawa w kanalizacji i musi być tak jak powinna bo później będziesz się nerwił ze zrywaniem syfonów i smrodkiem w łazienkach czy kuchni.

deweloper to taki czło... sorry osoba , która buduje po to aby zarobić jak najwięcej kasy. Takie ma zdanie po obserwowaniu mojego pierwszego i ostatniego dewelopera w akcji budowania .

Co do krokwi to ja też przeszedłbym rura obok i wyszedł nad dach , ale komin juz gotowy i z lewej strony brak w nim miejsca.A dobudowanie nie jest mozliwe u dewelopera,