Leghi 06.02.2017 22:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2017 Witam.Przymierzam się do wymiany mojego starego kopciucha na piec 5 klasy.Do tej pory rozglądałem się za Teklą, Klimoszem wybór padł na SAS 25 kw solid. Miałem w domu 3 fachowców weszli do kotłowni i stwierdzili że potrzebny mi piec 25 KW, żaden nawet nie zapytał jak grube mury, ile i jakie okna, czy dach ocieplony itp. Wszedłem sobie na stronę ciepło właściwe i postanowiłem sam policzyć ile potrzebuje energii i wychodzi, że w czasie zimowym z średnią temperaturą wystarczy 23 KW, a nadmienie że nie mam ani ocieplonego stropu ani elewacji. Przymierzam się do ocieplenia dachu w tym roku. Elewacja może do 5 lat. Po tych przeliczeniach pojawiły się wątpliwości, czy aby Solid 25 KW nie jest za mocny, czy nie lepiej 23 KW, a może jeszcze coś słabszego ? Co myślicie o konstrukcjach Solida i Efekta, dość mocno się różnią wymiennikami... Efekt jest dość nową konstrukcją... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts