Agnieszka55 07.02.2017 07:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lutego 2017 Planuję w kuchni zamontować 4 szafki wiszące (w dwóch rzędach) otwierane do góry, ponieważ kompletnie nie mam wyobraźni nie wiem czy lepiej będą wyglądały takie o wysokości 60 cm (2x30) czy 72 (2x36). Czy lepiej zrobić szafki w obydwu rzędach tej samej wysokości czy różnej np. rząd górny niższe, rząd dolny wyższe? Takie mniejsze szafki miałam w poprzednim mieszkaniu, więc wiem jak wyglądają ale wtedy nie miałam możliwości zrobić większych, bo nad szafkami był gzyms teraz mam wybór i nie wiem co zrobić Doradzicie? Jeśli ktoś użytkuje większe szafki to proszę o wklejenie zdjęcia Ps. Długość szafek 90 cm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
alicyja 07.02.2017 14:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lutego 2017 (edytowane) Dolny rząd szafek wiszących takiej wysokości żeby otwarte skrzydło nie groziło urazem głowy najwyższego domownika stojącego tuż przy blacie. Chyba że to będą fronty które wysuwają się do góry i nie odstają tak od korpusu szafki np: http://darex-kuchnie.pl/img/akcesoria/aventoshl.jpg Ja mam 2x36cm ale pod spodem jest jeszcze otwarta połka 20cm więc niższy rząd szafek poziomych jest wyżej nad blatem (mam jeszcze zwykłe szafki o wysokości ok.90cm). Brakuje mi w tych poziomych szafkach półek bo sporo miejsca od góry się marnuje a nie lubię ustawiać naczyń w wysokie stosy. Sięgam do uchwytów górnego rzędu i do rzeczy stojących na brzegu ale żeby zamknąć taką szafkę muszę podskoczyć . Ogólnie określ na jaką wysokość sięgniesz swobodnie bez stawania na stołku i kombinuj tak żeby półki w szafkach na najczęściej używane rzeczy nie wypadły wyżej. Edytowane 7 Lutego 2017 przez alicyja Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agnieszka55 07.02.2017 16:31 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lutego 2017 Chyba że to będą fronty które wysuwają się do góry i nie odstają tak od korpusu szafki np: http://darex-kuchnie.pl/img/akcesoria/aventoshl.jpg nie, będą "normalnie" otwierane Ja mam 2x36cm ale pod spodem jest jeszcze otwarta połka 20cm więc niższy rząd szafek poziomych jest wyżej nad blatem (mam jeszcze zwykłe szafki o wysokości ok.90cm). Brakuje mi w tych poziomych szafkach półek bo sporo miejsca od góry się marnuje a nie lubię ustawiać naczyń w wysokie stosy. Sięgam do uchwytów górnego rzędu i do rzeczy stojących na brzegu ale żeby zamknąć taką szafkę muszę podskoczyć . Ogólnie określ na jaką wysokość sięgniesz swobodnie bez stawania na stołku i kombinuj tak żeby półki w szafkach na najczęściej używane rzeczy nie wypadły wyżej. Dokładnie dlatego myślę intensywnie nad tymi wyższymi szafkami, żeby tam wstawić półkę Teraz mam zwykłą szafkę 60-tkę z 1 półką i te stosy naczyń mnie dobijają Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts