ufbufkruf 07.02.2017 10:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lutego 2017 Witam. W ubiegłym tygodniu ściąłem drzewa na mój przyszły dach. Drzewo zostało przetarte w tartaku na konkretne elementy. Jestem w trakcie korowanie i układania go w sterty. W wyniku przeszukania internetu ustaliłem, że elementy muszą zostać ułożone z przekładkami (dam i pionowe i poziome z przekładek 2,5cm) i ściśnięte pasami (tu też nie mam zamiaru żałować taśmy). Po ułożeniu stosów wszytko zostanie zadaszone. Mam dwa pytania. 1 Wyczytałem również, że dobrze pomalować końcówki wapnem w celu zamknięcia porów (wyrównanie szybkości schnięcia końcówek i reszty bala). Czy mogę do tego celu zastosować zwykłą farbę akrylową (zostało trochę różnych z remontów). 2. Czy jest sens stosować przekładki po bokach, coś jak na rysunku poniżej: Czy taka konstrukcja wystarczy: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ufbufkruf 21.02.2017 05:49 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2017 Witam ponownie. Mam jeszcze jedno pytanie. W jakiej odległości od okorowanego poprzekładanego drewna można przechowywać bezpiecznie drewno z korą (stemple i opoły)? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts