kotecka 07.02.2017 15:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lutego 2017 Cześć wszystkim, wynajmuję lokal, w którym okna wstawiał poprzedni najemca. Niestety drzwi wejściowe mają system zwykłych drzwi balkonowych, czyli przy intuicyjnym naciśnięciu klamki drzwi zamykają się i na odwrót. Muszę zmienić to rozwiązanie, ponieważ każda osoba próbuje wyrwać drzwi i jest to po prostu niewygodne. Niestety nie ma kontaktu z poprzednim najemcą i nie mogę się dowiedzieć jakiej firmy są okna, jest tylko naklejka producenta szyb agc, lecz nie uzyskałam u nich pomocy. Zrobiłam zdjęcia systemu, proszę podpowiedzcie mi jak najlepiej i najtaniej to rozwiązać - czy da się to zmienić i jak? Jeżeli nie, to zastanawiałam się nad zamontowaniem klamki - gałki... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kotecka 14.02.2017 13:20 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lutego 2017 Ktoś coś???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
IVO333 14.02.2017 17:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lutego 2017 Tu jest zasuwnica balkonowa blokowana wkładką , trochę sprawę komplikuje słupek ruchomy czyli to skrzydło zamykane wajchą. Żeby zrobić to na zasuwnicy drzwiowej np. z bolcami wysuwanymi wkładką całe okucie poza zawiasami do wyrzucenia, na skrzydło bierne kantrygle. Nowa nakładka na próg + zaczepy kantrygli. Nie wiem jaki tu jest rozstaw klamka-wkładka, może się okazać że szyld klamki nie przykryje starych otworów. Koszt okuć niezłej klasy to ok. 400 złotych + dużo pracy dla raczej rozgarniętego serwisanta. Jeśli takiego znajdziesz to poznasz drugą składową ceny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts