Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

Witam. jestem zainteresowany kupnem mieszkania nad którym będzie znajdował się inny lokal mieszkalny w którym będą schody. Schody będą ,, biegły" po tej samej ścianie nośnej obu mieszkań. Czy według Was jak sąsiad mieszkający piętro wyżej będzie chodził po swoich schodach w butach hałas będzie przenosił się po ścianie do mojego lokalu ???
https://forum.murator.pl/topic/226666-schody-w-mieszkaniu-a-przenosz%C4%85cy-si%C4%99-ha%C5%82as-do-innego-lokalu/

Witam. jestem zainteresowany kupnem mieszkania nad którym będzie znajdował się inny lokal mieszkalny w którym będą schody. Schody będą ,, biegły" po tej samej ścianie nośnej obu mieszkań. Czy według Was jak sąsiad mieszkający piętro wyżej będzie chodził po swoich schodach w butach hałas będzie przenosił się po ścianie do mojego lokalu ???

a nie można tego po prostu sprawdzić ?

... to budynek powinien spełniać wymagania akustyczne dot. przegród budowlanych, w tym między lokalowych.

Ja bym się nie przejmował schodami, natomiast ( jak to w "bloku" ) nie odetniesz się akustycznie od reszty w 100%.

Teraz mieszkam w lokalu gdzie na wspólnej ścianie ale na jednym poziomie miedzy mieszkaniami są schody i jest tragicznie jeśli chodzi o odgłosy dochodzące zza ściany ..