PandaWielka 07.02.2017 23:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lutego 2017 W obecnym mieszkaniu mam jakby fale na suficie. Okropnie mnie to denerwuje, szczególnie widoczne jest jak świeci słońce. Malowanie 100 razy nic nie pomoglo.Teraz urządzam dom od dewelopera gdzie powierzchnie będą jeszcze większe i te ewentualne nierówności bardziej widoczne. Niestety buduje deweloper wiec nie mam wpływu. Pytanie jest takie czy wina to nierówny sufit czy zla metoda malowania. Może gładzie jest gdy maluje się ciśnieniowo lub specjalnym wałkiem? Zależy mi na płaskiej powierzchni bo jestem pedantka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JarekKRK45 09.02.2017 10:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lutego 2017 Ale o co chodzi , że sufit jest zle pomalowany czy o o to że gładz jest zle położona ? Bo to dwie różne rzeczy ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ag2a 09.02.2017 12:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lutego 2017 No właśnie bo malowaniem ani tego sufitu nie skrzywisz ani go nie wyprostujesz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
CityMatic 09.02.2017 13:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lutego 2017 Zapewne krzywy - pofalowany jest tynk na suficie , takie fale jakie pozostały bez wypoziomowania po nałożeniu agregatem tynkarskim.....czyli norma u "fachowców" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jnow1 10.02.2017 11:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lutego 2017 Tylko sufit napinany da Ci pełne zadowolwnie i na 100 lat masz spokojną głowę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
E-Rzecznik Śnieżka 02.03.2017 12:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2017 Szanowna Pani, jeśli nierówności są duże, to samo malowanie nie pomoże. Konieczne będzie wówczas wyrównanie sufitu, np. poprzez nałożenie gładzi szpachlowej (rekomenduję użycie ACRYL-PUTZ® FS 20 FINISZ). W przypadku mniejszych niedoskonałości, można je optycznie zamaskować wykorzystując odpowiednią farbę, np. Śnieżka Vernissage. Ważny jest też dobór odpowiednich narzędzi wałek z włosiem 19mm) i techniki malarskiej. Przydatne informacje na ten temat można znaleźć tutaj: http://www.sniezka.pl/porady-techniczne/jak-poprawnie-pomalowac-sufit Pozdrawiam serdecznie,E-rzecznik FFiL Śnieżka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts