Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Jaka kratka wentylacyjna w łazience?

Recommended Posts

Witam,

Piszę, ponieważ w dniu wczorajszym pokazał się pewien problem w mojej łazience (nowo powstały dom).

Od łazienki a dokładniej od sufitu mam wprowadzone 2 rury, które znajdują się tuż nad prysznicem (co jest wg mnie przemyślane itp) i doprowadzone do komina, a raczej do szybu wentylacyjnego komina (chyba to poprawnie napisałem/nakreśliłem) :D

Wszystko fajnie, kratka się sprawdzała, pary w łazience nie było, jednakże wczoraj jak zaczęło wiać na zewnątrz to do łazienki weszło zimne powietrze i co najgorsze oziębiło mi całe pomieszczenie. Długo nie myśląc, wykręciłem kratkę, zatkałem ją czym tylko się da i w łazience cieplutko jest ALE przecież cały czas tak żył nie będę bo w końcu sam sobie szkodzę na chwilę obecną.

Moje pytanie jest takie: czy jest, istnieje kratka (potrzebna jest mi prostokątna) lub coś innego, które wyciągało by parę a nie wpuszczało zimnego powietrza do środka?

Allegro za wiele nie mówi, albo ja źle szukam.

Będę wdzięczny za pomoc.

Też czegoś podobnego szukam ,ale do salono-kuchni . Jest firma darko satbiler jakoś tak ,ale mi wymiary nie pasują do komina.

Do salono-kuchni też szukam :D Tam akurat jest malutka dziurka, także pewnie z tym nie będzie problemu, do łazienki już trzeba mi większą kratę ale nigdzie choćby nawet "małej" znaleźć nie mogę :(((

• 2 weeks później...