Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

powrót z serwisu reklamacji - porażka! co z tym zrobic?

Recommended Posts

Hej,

Słuchajcie, wczoraj odebrałem swój rekuperator ktory wyslalem w ramach gwarancji (spalona plyta glowna)

Wymienili, naprawili i dziala jak nalezy. Ale w jakim stanie to do mnie wrocilo to jestem zalamany. Ja wysyłając im rekuperator zabezpieczylem go jak nalezy. Okleilem styropianem, zbindowalem, ofoliowalem.

Wczoraj przyjechał kurier i już od razu widzialem, że bedzie coś nie tak.

Reku polożony na plasko, bez żadnej przekladki na palecie bez niczego doslownie. Paleta ubrudzona w zaschniętym cemencie, wystające gwoździe z palety. Konsekwencja tego bylo to, że teraz cały bok jest doszczętnie porysowany, odrapany od gwoździa.

Placilem za sprzęt 6 tysięcy, był w stanie idealnym bo miał zaledwie 2 miesiące.

Z jakiej racji mam teraz mieć coś, co wyglada dramatycznie.

Proszę o poradę co mam zrobić teraz, czy żądać jakieś rekompensaty czy co? Zdjecia poniżej.

16586401_1079463712160407_1790773850_o.jpg16586640_1079463582160420_318219827_o.jpg16650840_1079463235493788_1429351018_o.jpg16667095_1080034645436647_1455896421_o.jpg

16667142_1079463528827092_964902206_o.jpg

W każdej firmie pracują ludzie. Pracując dla kogoś, nie zależy im (przeważnie) na jakości tego co robią, ani głębiej się nad tym nie zastanawiają - dlatego zawsze sprawdza się to co się zamówiło od razu przy kurierze. Produkt, który mamy wysłać do reklamacji, polecam zawsze dla pewności uwiecznić kilkoma zdjęciami, tak aby mieć ewentualnie porównanie - tego co wyszło i tego co przyszło. W tej sytuacji, niestety już na to za późno.

Proponuję zwrócić się do firmy z prośbą o interwencje w tej sprawie. Wina czy to kuriera czy ich - na pewno nie Twoja.

Pozdrawiam

CB

Ale teraz to każdy cię może olać , dziwie ze takie cos zrobiłeś przecież to rzecz za 6tys. Nie za 200zl chociaż ja nawet takie sprawdzam jak są to urządzenia elektryczne i maja cos nie tak z pudełkiem. Próbuj załatwić z firma bo kurier dostarczył wiec pewnie było wszystko ok wg. Ich opinii

A jeżeli firma faktycznie źle zapakowała możesz cos od nich wyciągnąć

Napisz jeszcze jakiej firmy to reku

Proszę o poradę co mam zrobić teraz, czy żądać jakieś rekompensaty czy co? Zdjecia poniżej.[/ATTACH]

Dzwon do firmy kurierskiej, jak od razu nie spisałeś protokołu. Niech oni się kopią między sobą i ustalają, kto zawinił. Protokół to podstawa i jak od razu widać było zagrożenie, to warto to było zrobić przy kurierze (ale nie musisz tego robić od razu, wbrew obiegowym opiniom).