Kemotxb 09.02.2017 22:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lutego 2017 No nie może być się znaleźli fachowcy ... czy łazienka taka mniejsza czy większa to wilgoci wyprodukujesz tyle samo ... zastanówcie się co Wy piszecie. Żeby usunąć wilgoć zawartą w różniej kubaturze trzeba wymienić ową kubaturę a nie określoną przepisem ilość powietrza, po różne będzie stężenie pary wodnej zawieszonej w powietrzu. Gdybyś chciał być tak dokładny to trzeba dotąd wymieniać powietrze aż wilgotność spadnie do zamierzonego punktu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gargi12 09.02.2017 22:14 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lutego 2017 wychodzi na to że ma byc tak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
plusfoto 09.02.2017 22:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lutego 2017 (edytowane) No nie może być się znaleźli fachowcy. Jak chcesz tak robić u siebie to wolna wola. I jak Cię satysfakcjonuje ten projekt i ślepo wierzysz tym "fachowcom" to tak rób. Edytowane 9 Lutego 2017 przez plusfoto Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gargi12 09.02.2017 22:18 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lutego 2017 Jak chcesz tak robić u siebie to wolna wola. I jak Cię satysfakcjonuje ten projekt i ślepo wierzysz tym "fachowcom" to tak rób. poprostu chce żeby było dobrze nie znam sie akurat na tym Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fotohobby 09.02.2017 22:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lutego 2017 (edytowane) Widzę,że jesteś mądrzejszy, niż normy. Usuwasz parę wodną. W mniejszym pomieszczeniu jej poziom po kąpieli będzie wyższy, dlatego te 50m3h ma szybciej obniżyć jej poziom, aby nie dochodziło do kondensacji.W dużym pomieszczeniu poziom pary będzie niższy, więc nawet jeśli te 50m3/h daje niższa wymianę w kubaturze/h to docelowo para wodna zostanie usunięta tak samo skutecznie. Rób sobie, jak chcesz, ale nie pisz ewidentnych głupot, że "łazienka to 5-krotnośc kubatury", bo ktoś będzie miał łazienkę 16m2 i zrobi tam 216m2. Może napisz, dlaczego w tym Twoim pseudo projekcie większa łazienka ma wymianę 2 kubatur na godzinę ?Dziwnym trafem ta mała ma 50m3/h, a ta 3-krotnie większa zaledwie 60m3/h ? Edytowane 9 Lutego 2017 przez fotohobby Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jasiek71 09.02.2017 22:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lutego 2017 dwa pokoje będą dzieciaków to nie za dużo po dwie rury? A jak chcesz rozłożyć te 250m3/h ... Większość do salonu a dzieciakom tyle aby się nie podusiły...? Zrobisz minimum na centrali to na jeden anemostat przypadnie ok 20-25m3/h więc w sam raz... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
plusfoto 09.02.2017 22:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lutego 2017 poprostu chce żeby było dobrze nie znam sie akurat na tym Gargi12 to nie było do ciebie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gargi12 09.02.2017 22:23 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lutego 2017 A jak chcesz rozłożyć te 250m3/h ... Większość do salonu a dzieciakom tyle aby się nie podusiły...? Zrobisz minimum na centrali to na jeden anemostat przypadnie ok 20-25m3/h więc w sam raz... Oki to tak jak narysowałem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fotohobby 09.02.2017 22:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lutego 2017 Komin będziesz budował, specjalnie dla tego jednego pomieszczenia ?Zrób tam wyciąg. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gargi12 09.02.2017 22:30 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lutego 2017 Komin będziesz budował, specjalnie dla tego o jednego pomieszczenia ? Zrób tam wyciąg. Kominnto i tak bedzie żona oparła się na kominek może na stare lata sie doczeka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jasiek71 09.02.2017 22:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lutego 2017 Komin będziesz budował, specjalnie dla tego jednego pomieszczenia ? Zrób tam wyciąg. Też jestem tego zdania... Zabrać jedną rurę z wiatrołapu i dać w tym technicznym ... Przy trzech rurach w kuchni i łazience anemostat 160 a pozostałe 125... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fotohobby 09.02.2017 22:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lutego 2017 Kominnto i tak bedzie żona oparła się na kominek może na stare lata sie doczeka OK, też mam. Ale to pomieszczeni będzie skuteczniej wentylowane przy pomocy WM. I o szczelnośc drzwi nie będziesz musiał się martwić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kemotxb 09.02.2017 22:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lutego 2017 Może napisz, dlaczego w tym Twoim pseudo projekcie większa łazienka ma wymianę 2 kubatur na godzinę ? Dziwnym trafem ta mała ma 50m3/h, a ta 3-krotnie większa zaledwie 60m3/h ? Mnie się nie pytaj ... zadzwoń do pana który projektowaniem WM i CO zajmuje się na co dzień. Następnym razem jak ktoś zapyta to odpowiem kup sobie projekt i zawierz fachowcom, będę spał spokojniej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gargi12 09.02.2017 22:36 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lutego 2017 Też jestem tego zdania... Zabrać jedną rurę z wiatrołapu i dać w tym technicznym ... Przy trzech rurach w kuchni i łazience anemostat 160 a pozostałe 125... w łazience i kuchni będzie po jednej rurze to przy jakich trzech Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gargi12 09.02.2017 22:38 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lutego 2017 OK, też mam. Ale to pomieszczeni będzie skuteczniej wentylowane przy pomocy WM. I o szczelnośc drzwi nie będziesz musiał się martwić. to pomyśle nad tym ale póki co to tak będzie oki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fotohobby 09.02.2017 22:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lutego 2017 (edytowane) Mnie się nie pytaj ... zadzwoń do pana który projektowaniem WM i CO zajmuje się na co dzień. Następnym razem jak ktoś zapyta to odpowiem kup sobie projekt i zawierz fachowcom, będę spał spokojniej. Znam wielu ludzi, którzy czymś zajmują się na co dzień i są w tym beznadziejni. Ten, zważywszy na projektowanie nawiewu i wywiewu w pokojach, czy nawiewu w hallu najpewniej się do nich zalicza. Dużo za to zapłaciłeś ? Wentylacja mechaniczna z rekuperacją w garażu ? To przepisy się zmieniły ? Edytowane 9 Lutego 2017 przez fotohobby Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kemotxb 09.02.2017 22:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lutego 2017 Mając kanał nawiewny i wywiewny w jednym pomieszczeniu nie musisz mieć podcięć w drzwiach (ani kanałów wyrównawczych ) i możesz mieć inną temperaturę w pokoju niż w korytarzu. Dziwne to trochę że na forum zawsze poleca się idź do fachowca, a jak fachowiec coś zrobi to neguje się jego robotę. Zapłaciłem sporo bo 250 zł. Ale w odróżnieniu od innych projektów oferowanych przez wykonawców, wszędzie są podpisy jak w projekcie reszty domu i nie ma wzmianki o tym że projekt nie jest projektem a tylko koncepcją wykonania. Znaczy się mam reklamować ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gargi12 09.02.2017 22:59 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lutego 2017 w łazience i kuchni będzie po jednej rurze to przy jakich trzech Już załapałem o jakie trzy rury ci chodziło Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fotohobby 09.02.2017 23:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lutego 2017 (edytowane) Mając kanał nawiewny i wywiewny w jednym pomieszczeniu nie musisz mieć podcięć w drzwiach (ani kanałów wyrównawczych ) i możesz mieć inną temperaturę w pokoju niż w korytarzu. Dziwne to trochę że na forum zawsze poleca się idź do fachowca, a jak fachowiec coś zrobi to neguje się jego robotę. Zapłaciłem sporo bo 250 zł. Ale w odróżnieniu od innych projektów oferowanych przez wykonawców, wszędzie są podpisy jak w projekcie reszty domu i nie ma wzmianki o tym że projekt nie jest projektem a tylko koncepcją wykonania. Znaczy się mam reklamować ? Tylko, że w takim przypadku, żeby uzyskać wymagane normą przepływy w łazience, to musi projektować jakieś horrendalne przepływy w pokoju dziennym, czy dodawać absurdalny nawiew w hallu. Już ie widzę, jak zimą wentylujesz dom 420m3/h Przy takim projekcie będziesz na najlepszej drodze, by zimą spojówki Ci skrzypiały przy każdym mrugnięciu powieką.... I jeszcze ten garaż.... Ten projekt to dziadostwo.... Edytowane 9 Lutego 2017 przez fotohobby Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gargi12 09.02.2017 23:02 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lutego 2017 Już załapałem o jakie trzy rury ci chodziło Przejscia przez strop na etapie zalewania zrobie fi 160 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts