jareko 10.02.2017 20:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lutego 2017 Najpierw trzeba klientom wmówić że poszerzenie to jest najgorsze i najdziwniejsze rozwiązanie i później przedstawić teoretyczna alternatyweZnasz klasyka KurskiegoNie będę go cytował ale wiesz co mam na myśli Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MMichal 10.02.2017 22:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lutego 2017 Witam Ja chcialem powiedzieć, ze wg mnie podklad xps musi byc montowany jak ciepy parapet czyli na zaprawe lub wczesni3j przyklejony na wypoziomowany "murek". Mialem nadziwje ze twardszy klinaryt uzbrojony w listwe pcw jak profil poďparapetowyy mozna poziomowac na podkladkach ale panowie w rargowej rozmowie wyprowadzili mnie z bledu.. Dajcie 2 no 3 tygodnie i zobaczycie jak można bez problemu poziomować nawet HSy na klinarycie montowane w warstwie ocieplenia Świat nie stoi w miejscu Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ClNEK 10.02.2017 22:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lutego 2017 Np tak hihi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomaszs131 10.02.2017 22:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lutego 2017 (edytowane) Np tak hihi [ATTACH=CONFIG]381280[/ATTACH] Czy ja widzę profile PRO 007???? Po cholerę pianka, chyba tak dla zmylenia? Może to nie pianka, czyżby silikon lub akryl? Kolejnym pytaniem jest stan upojenia fachowca? Edytowane 10 Lutego 2017 przez Tomaszs131 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jareko 11.02.2017 00:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2017 Komuś nie chciało się dokładnie położyć kleju SP340Jakie kładzenie kleju nie gwarantuje dokładnego uszczelnienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ClNEK 11.02.2017 09:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2017 (edytowane) Czy ja widzę profile PRO 007???? Po cholerę pianka, chyba tak dla zmylenia? Może to nie pianka, czyżby silikon lub akryl? Kolejnym pytaniem jest stan upojenia fachowca? A ten wpis to chyba wskazuje na stan upojenia piszacego Jaka pianka ? gdzie ty tu piankę widzisz. To klej illbrucka z systemu mowo. Jareko, pod ciężarem HST zostaje ściśnięty do minimalnej grubości i jest on nałożony także od wewnątrz. Dodatkowo potem jest przejechane po wierzchu na łączeniu i na to przychodzi jeszcze EPDM. Ten klej na pewno lepiej to uszczelni niż pianka w tym miejscu. Jaja se robicie tymi wpisami Edytowane 11 Lutego 2017 przez ClNEK Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MMichal 11.02.2017 10:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2017 Witam Jaja se robicie tymi wpisami Właśnie dlatego ja zaniechałem pokazywania tutaj jakichkolwiek, prawidłowych rozwiązań - dlaczego ? - dlatego, że zdjęcie pokazuje tylko jeden z etapów i na dodatek ktoś może pomylić klej z pianką itd i na podstawie JEDNEGO zdjęcia ocenia się poprawność i jakość wykonanych prac. Więc i Tobie Marcinie to radzę - rób swoje ! rozwijaj się, używaj głowy do rozwiązywania problemów a grono Twoich zadowolonych klientów będzie rosło ! Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ClNEK 11.02.2017 10:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2017 Ok Chciałem pokazać przykład zastosowania Klinarytu, gdzie jego montaż był stosunkowo łatwy, gdyż można było przygotować sobie idealnie wypoziomowana powierzchnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ggdh 11.02.2017 11:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2017 Z Waszych wypowiedzi ciężko mi wywnioskować czy pod okna (niebalkonowe) polecacie ciepłe parapety czy nie? Jedna z firm zaproponowała mi je pod okna i odpowiednie poszerzenia pod drzwi balkonowe (szer. 180cm = nieprzesuwne). Plus do tego montaż szczelny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jareko 11.02.2017 13:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2017 .....Jareko, pod ciężarem HST zostaje ściśnięty do minimalnej grubości i jest on nałożony także od wewnątrz. Dodatkowo potem jest przejechane po wierzchu na łączeniu i na to przychodzi jeszcze EPDM. Ten klej na pewno lepiej to uszczelni niż pianka w tym miejscu. Jaja se robicie tymi wpisami Widzisz MM ma racje. Albo zamieszczasz zdjecia z kolejnycj etapow montazu albo tylko efekt końcowy Dalej zdjecie przed zakonczeniem prac i ocene dostales na jego podstawie Ne robie sobie jaj tylko na podstawie tego zdjecia stwierdzam ze to co na nim widac jest niedokladnoscia wykonawcy Mogles choc w tekscie zaznaczyc ze SP340 bylo pozniej rozprowadzone Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
uzytkownik73467 11.02.2017 15:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2017 Z dekady na dekadę wymagania rosną. PS. Pozdrawiam Jareko! Byłeś u nas na Bemowie w 2005 r. Do dziś Ciebie z żoną wspominamy gdy coś robimy z oknami - sami robimy Wtedy partacze założyli nam okna niszcząc to i owo i Jareko tu na forum pomagał nam a także nieodpłatnie przyjechał i doradzał. Wszystkiego najlepszego w biznesie jak i w życiu osobistym! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jareko 11.02.2017 15:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2017 (edytowane) Dziękuję Zdrowie na szczescie jeszcze jest....reszta całkowicie do d.... Wszystko sie posypało jak domek z kart Edytowane 11 Lutego 2017 przez jareko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nass 13.02.2017 10:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego 2017 Ok Chciałem pokazać przykład zastosowania Klinarytu, gdzie jego montaż był stosunkowo łatwy, gdyż można było przygotować sobie idealnie wypoziomowana powierzchnie. Mógłbyś rozwinąć to poziomowanie? No i oczywiście z tym zdjęciem/zdjęciami też się nie krępuj:D Pisałem już w innym temacie o problemach z potencjalnymi montażystami - wszyscy (jakby się umówili) chcą postawić mi HS-a na "idealnie wypoziomowanym, wylanym, betonowym murku". Normalnie mucha zdycha z wrażenia zanim usiądzie... Jak tak dalej pójdzie to oleje gwarancję i będę sam montował No dobra, trochę się zapędziłem, HS-a bym się chyba nie odważył Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
finlandia 13.02.2017 11:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego 2017 Na zdjęciu dalej wszystkiego nie widzę dość dobrze, a pierwsze wrażenia po oglądaniu w komórce były poza wszelką krytyką W przypadku do montażu w ociepleniu typu movo to właśnie kształtki trzeba idealnie zamontować, tak by postawić równo okno. Z tym, że dopiero po "przymiarce" widać ewentualną potrzebę korekty ustawienia, a do tego potrzebne bywają podkładki.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bwojtek 14.02.2017 08:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lutego 2017 Mógłbyś rozwinąć to poziomowanie? No i oczywiście z tym zdjęciem/zdjęciami też się nie krępuj:D Pisałem już w innym temacie o problemach z potencjalnymi montażystami - wszyscy (jakby się umówili) chcą postawić mi HS-a na "idealnie wypoziomowanym, wylanym, betonowym murku". Może jednak nie wszyscy? Zapoznaj się z tym: http://oknotest.pl/montaz-okien/amar-montaz-drzwi-balkonowych-hst-na-niesystemowych-podporach-stalowych Albo zerknij tu: http://www.ms.pl/produkty/patio_hst_drzwi_podnoszono_przesuwne i poszukaj rysunku o systemie podbudowy pod HST. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nass 14.02.2017 09:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lutego 2017 Może jednak nie wszyscy? Zapoznaj się z tym: http://oknotest.pl/montaz-okien/amar-montaz-drzwi-balkonowych-hst-na-niesystemowych-podporach-stalowych Albo zerknij tu: http://www.ms.pl/produkty/patio_hst_drzwi_podnoszono_przesuwne i poszukaj rysunku o systemie podbudowy pod HST. Dzięki, muszę to podrzucić przedstawicielowi MS-a (u którego chyba zamówię) - on też chce mi HSa stawiać na wylanym betonowym murku:evil: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jareko 14.02.2017 10:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lutego 2017 BwojtekNie dziw sie. Sam slyszalem na szkoleniach ze jedyna metoda montazu HS jest postawienie go na wypoziomowanej podmurowce.Jaka jakosc szkolen tacy sprzedawcy i montazysci. NiestetyAle tez z drugiej strony gdy mamy prog z tworzywa. Z oszczednosci nie podbudowany poszerzeniem ze wzmocnieniem kazda proba montazu bez podparcia po calosci skonczy sie klopotamiNiestety wyglada na to ze swiadomosc monterow przy pomiarach, poradach, wykonaniu montazu jest w wiekszosci zerowa. Nieznajomosc specyfiki pracy HS i jego montazu jak i pozniejszych prac wykonczeniowych powoduje ze jest to wbrew pozorom najtrudniejszy element do montazu i najczesciej spiep..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jareko 14.02.2017 10:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lutego 2017 Zreszta co tu duzo gadavmc. Wystarczy poczytac co tu montazysci proponuja.Wlos sie jezy.A ze klienci wszedzie szukaja oszczednosci i dodanie poszerzen uwazaja za wyrzucona w bloto kase to inna sprawa.A nie kazdy sprzedawca w dobie walki o klienta cena nie powie wprost - albo zamowi Pan/Pani tak jak mowie albo niech szuka gdzie indziej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nass 14.02.2017 10:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lutego 2017 Zreszta co tu duzo gadavmc. Wystarczy poczytac co tu montazysci proponuja. Wlos sie jezy. A ze klienci wszedzie szukaja oszczednosci i dodanie poszerzen uwazaja za wyrzucona w bloto kase to inna sprawa. A nie kazdy sprzedawca w dobie walki o klienta cena nie powie wprost - albo zamowi Pan/Pani tak jak mowie albo niech szuka gdzie indziej. Z mojej strony (klienta) wygląda to tak, że chcę mieć zrobione dobrze, nawet jeśli wiąże się z dodatkowym kosztem - oszczędności, jeśli trzeba będzie, będę szukał w miejscach które można poprawić, wymienić etc. Swoistym kuriozum w tej sytuacji jest to, że ja mam się doktoryzować nad montażem albo milcząco wyrazić zgodę na ewentualne miejsce w galerii fuszer na Oknotest. No więc poczytałem, zapytałem tu, na forum i z odpowiedzią (montaż na poszerzeniach) popędziłem podzielić się rozwiązaniem z dostawcą. I co? No i tyle, że "tak się nie robi, to się ugnie, zrobię na Pana odpowiedzialność, bez gwarancji...", normalnie nóż się w kieszeni otwiera... A już całkowicie rozwaliła system Pani z salonu lokalnego producenta (a co, stwierdziłem, że można wesprzeć lokalesów, zwłaszcza że profile mają spoko) gdy zapytałem o poszerzenia do HS-a. Najpierw nie wiedziała co to jest, chwilę później się zreflektowała się i stwierdziła że próg HS-a jest tak szeroki że z dodatkowymi poszerzeniami to by brzydko wyglądało:lol2: Do momentu rozpoczęcia budowy myślałem, że takie sytuacje to jaja z internetu, niestety zderzenie z rzeczywistością było bolesne, żeby nie było że czepiam się okien - temat jest ogólnobudowlany;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MMichal 14.02.2017 11:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lutego 2017 Witam ... popędziłem podzielić się rozwiązaniem z dostawcą. I co? No i tyle, że "tak się nie robi, to się ugnie, zrobię na Pana odpowiedzialność, bez gwarancji...", normalnie nóż się w kieszeni otwiera... A już całkowicie rozwaliła system Pani z salonu lokalnego producenta (a co, stwierdziłem, że można wesprzeć lokalesów, zwłaszcza że profile mają spoko) gdy zapytałem o poszerzenia do HS-a. Najpierw nie wiedziała co to jest, chwilę później się zreflektowała się i stwierdziła że próg HS-a jest tak szeroki że z dodatkowymi poszerzeniami to by brzydko wyglądało:lol2: ... Branża okienna podobno jest mocno przesycona podażą więc tych, którzy opowiadają takie głupoty należy skreślić z listy i szukać dalej - takich, którzy wiedzo co i jak można i należy wykonać Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts