Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Parker wieczne pióro

moniadof

Recommended Posts

Aktualnego wyrobu nie znam ale kiedyś t.j. w ubiegłym wieku używałęm parkera dość intensywnie i to przez kilka lat. Było to bardzo drogie pióro ( pozłacana stalówka) i stosowałem drogi wówczas atrament. Pisało się bardzo leciutko aż do czasu gdy użyczyłem na chwilkę dla kolegi do podpisania listy obecności. Osoba która używała wyłącznie długopisu poprzez nacisk zrobiła pędzel z stalówki i do kosza.

Ja mam Pelikana, nie wiem, jaki model ale takie krótkie z tłoczkiem i dobrą stalówką. Kupiłam sobie sama jako prezent na 40 urodziny (byłam sama na emigracji i to chyba z żalu nad sobą) ;) Owszem używam czasem ale... kupiłam po długich rozmyślaniach (koszmarnie drogie było, ponad 150 funtów) i okazało się, że nie przemyślałam jednego- ma za grubo piszącą stalówkę. Owszem, ładnie wygląda, ale niewygodnie się pisze. Nie, sam proces pisania nie jest niewygodny, ale gruba linia wymusza większe litery. Powinnam była jednak lepiej przemyśleć. W efekcie używam dość rzadko, choć ręcznie piszę dużo. Ale w sumie cieszę się, że je kupiłam. Taka fajna pamiątka ;)

• 3 weeks później...

Pisaniem takim Parkerem od razu podnosi twój prestiż haha :D Piórem pisze się o wiele staranniej i wcale nie mówię tu charakterze pisma. Materiały z jakich jest wykonany są o niebo lepsze od takich tanich długopisów, które mają to do siebie, że strasznie się ślizgają między palcami. No i ręka tak się nie męczy podczas pisania.

Parker to marka sama w sobie. Oczywiście są też modele ze średniej półki, na które każdy może sobie pozwolić. Ale niczym nie odbiegają od najlepszych produktów tej firmy, przynajmniej dla mnie. Jak będziesz je szanował to na pewno będzie ci długo służyć i będziesz zadowolony.

• 3 weeks później...
  • 3 weeks później...