a.kawecka 10.02.2017 08:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lutego 2017 Witam.Mieszkamy w bliźniaku wybudowanym przez dewelopera (nie wiem czy ta info jest istotna)W każdym razie, na poddaszu z drewnianym stropem wstawiliśmy bieżnię elektryczną. Pod nią jest mata wyciszająca (dwie warstwy). Chciałam spytac, czy wstrząsy, które z pewnością generuje bieżnia (ja ważę 75 kg) mogą przyczynić się do uszkodzenia kontrukcji domu? Doddam, że na podłodze jest płyta osb i panele pod którymi jest podkład korkowy. Wczoraj zauważyliśmy, że pękła szyba w oknie dachowym, pod którym stoi bieżnia. Nie chce mi się wierzyć, że to pęknięcie mogła spowodować bieżnia, ale na wszelki wypadek wspominam o tym. Ściany nie są popękane.Co o tym sądzicie? Świrujemy? Anka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cactus 10.02.2017 08:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lutego 2017 A będąc w pomieszczeniu pod bieżnią czujecie drgania/ słyszycie odgłosy biegu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JarekKRK45 10.02.2017 10:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lutego 2017 Pęknięcia raczej nie spowodowała bieżnia , bardziej skłonny byłbym przyjrzeć się jak zostało zamontowanie okno . Jak długo już mieszkasz w tym domu ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
a.kawecka 10.02.2017 18:45 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lutego 2017 1.5 roku mieszkamy. Na dole słychać dość mocno drgania. Czytałam ze to się zdarza z oknami fakro. Bardziej martwie sie czy bieznia moze tam stac. Czy uzywanie jej czegos nie uszkodzi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cactus 13.02.2017 09:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego 2017 Niestety to uroki drewnianych stropów, wszystko tańczy nawet przy chodzeniu. Ja bym przeniósł to gdzieś na parter jeśli jest mozliwość. Okno raczej nie pekło od tego... ale choćby dla komfortu akustycznego warto to dać na dół. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts