Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Pralka - Miele a może AEG a może LG ?

OjStary

Recommended Posts

Pralka Candy padła u nas po 17 latach-poleciała elektronika, nigdy wcześniej nie była naprawiana, Nowa pralka to Bosch, niby nie jest zła, fajne programy, cicha, ale jakaś taka delikatna sie zdaje w porównaniu do starej Candy. Znajomy serwisant powiedział że teraz albo kupuje się tanio by żal wyrzucić nie było, albo drogo by nie musieć naprawiać (liczyć na cud w domyśle).

płyta ceramiczna i piekarnik z drugiej ręki AEG- 22 lata, właśnie zepsuła sie płyta. Zaczęły sie gorączkowe poszukiwania i jestem w kropce, czy nowy AEG to jeszcze AEG? Pisałem na infolinię AEGa w Polsce i odpisali mi , że wybrana płyta jest w całości produkowana w Niemczech ale... cena porównywalna z Amiką, Boschem i tym podobnymi, więc zdaje sie że i jakość też będzie podobna. No i nadal szukamy bo opinie o serwisie i częściach AEG'a nie są zbyt pozytywne. Najgorsze jest teraz to, że ciężko odróżnić wpis trola od osoby która faktycznie ma wiedzę w temacie.

No i jutro muszę podjąć decyzję. Chciałabym Miele, ale głęboka jest bardzo i będzie wystawać a do tego jest jeszcze możliwe, że drzwi nie otworzę bo bidet przeszkadza. Więc chyba Mele upadło, choć mam upatrzoną taką prostą, sympatyczną i wcale niedrogą. Zostaje chyba AEG i też nic o nich nie wiem, to znaczy o serwisie nic nie wiem, oby nie był potrzebny.

A Hoover? Mężowi się podoba??