Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

zgłoszenie zakończenia budowy

Recommended Posts

Witam,

Proszę o informacje kiedy mogę zgłosić się do nadzoru po dokumenty które złożyłam razem ze zgłoszeniem o zakończeniu budowy,nie porobiłam sobie kopie umów o energie i teraz muszę czekać na papiery żeby zmienić taryfę z budowlanej na normalną :( czytałam w necie jedni piszą że 14 dni inny że 21 dni...... ja złożyłam papiery 30 stycznia..... bardzo proszę o info kiedy mogę się tam pojawić?

masz już dom do zamieszkania a nadal taryfe budowlaną? z tego co wiem to po instalacjach wewnętrznych można już zmienić taryfe. CO do czasu oczekiwania myślę że najlepiej będzie to wiedzieć kierownik budowy który pewnie wiele razy pomagał przeszłym inwestorom więc coś tam się pewnie orientuje

no niestety ja mam ponoć taką że nie można zmiemić i trzeba czekać do odbioru ,przynajmniej do tego momentu gdy mam potwierdzenie że złożyłam zawiadomienie o zakończeniu budowy. Tyle jeszcze ze potrzebne są umowy o przyłącz i kompleksowa oraz warunki a to wszystko poszło do nadzoru :(

A do nadzoru nie można zadzwonić?

Zadzwoń bo często w każdym PINB jest trochę różna procedura, u mnie nie potrzeba było umów tylko protokoły odbioru przyłączy prądu gazu i wody.

Taryfę miałam zmienioną wcześniej, a okres oczekiwania był 21 dni w zeszłym roku a w tym ponoć zmieniły się przepisy więc ma być krócej to chyba 14 dni.

Ja też dzwoniłam bo już było tylko leżakowało na biurku do wysłania więc po telefonie odebrałam osobiście.

Zadzwoń bo często w każdym PINB jest trochę różna procedura, u mnie nie potrzeba było umów tylko protokoły odbioru przyłączy prądu gazu i wody.

Taryfę miałam zmienioną wcześniej, a okres oczekiwania był 21 dni w zeszłym roku a w tym ponoć zmieniły się przepisy więc ma być krócej to chyba 14 dni.

Ja też dzwoniłam bo już było tylko leżakowało na biurku do wysłania więc po telefonie odebrałam osobiście.

Ok dziękuje w poniedziałek zadzwonię