ANDZIA60 11.02.2017 09:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2017 Witam, Proszę o informacje kiedy mogę zgłosić się do nadzoru po dokumenty które złożyłam razem ze zgłoszeniem o zakończeniu budowy,nie porobiłam sobie kopie umów o energie i teraz muszę czekać na papiery żeby zmienić taryfę z budowlanej na normalną czytałam w necie jedni piszą że 14 dni inny że 21 dni...... ja złożyłam papiery 30 stycznia..... bardzo proszę o info kiedy mogę się tam pojawić? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
westen 11.02.2017 10:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2017 masz już dom do zamieszkania a nadal taryfe budowlaną? z tego co wiem to po instalacjach wewnętrznych można już zmienić taryfe. CO do czasu oczekiwania myślę że najlepiej będzie to wiedzieć kierownik budowy który pewnie wiele razy pomagał przeszłym inwestorom więc coś tam się pewnie orientuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ANDZIA60 11.02.2017 10:28 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2017 no niestety ja mam ponoć taką że nie można zmiemić i trzeba czekać do odbioru ,przynajmniej do tego momentu gdy mam potwierdzenie że złożyłam zawiadomienie o zakończeniu budowy. Tyle jeszcze ze potrzebne są umowy o przyłącz i kompleksowa oraz warunki a to wszystko poszło do nadzoru Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ag2a 11.02.2017 10:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2017 A do nadzoru nie można zadzwonić? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bejaro 11.02.2017 11:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2017 A do nadzoru nie można zadzwonić? Zadzwoń bo często w każdym PINB jest trochę różna procedura, u mnie nie potrzeba było umów tylko protokoły odbioru przyłączy prądu gazu i wody. Taryfę miałam zmienioną wcześniej, a okres oczekiwania był 21 dni w zeszłym roku a w tym ponoć zmieniły się przepisy więc ma być krócej to chyba 14 dni. Ja też dzwoniłam bo już było tylko leżakowało na biurku do wysłania więc po telefonie odebrałam osobiście. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ANDZIA60 11.02.2017 12:15 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2017 Zadzwoń bo często w każdym PINB jest trochę różna procedura, u mnie nie potrzeba było umów tylko protokoły odbioru przyłączy prądu gazu i wody. Taryfę miałam zmienioną wcześniej, a okres oczekiwania był 21 dni w zeszłym roku a w tym ponoć zmieniły się przepisy więc ma być krócej to chyba 14 dni. Ja też dzwoniłam bo już było tylko leżakowało na biurku do wysłania więc po telefonie odebrałam osobiście. Ok dziękuje w poniedziałek zadzwonię Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mari180790 11.02.2017 12:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2017 Dokumenty z odbioru domu odebrałam po upływie tygodnia od złożenia w starostwie.Najlepiej zadzwoń do wydziału i Ci powiedza czy można już odebrać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ANDZIA60 13.02.2017 14:08 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego 2017 Dziękuje jeszcze raz za porady dokumenty odebrane, energia załatwiona, do urzędu zgłoszone o zmianę w podatku i tu miłe zaskoczenie bo dowiedziałam się że w pierwszym roku nie płaci się za powierzchnie użytkową dopiero od następnej decyzji czyli w roku 2018 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts